Recept: Orientalisk lasagne

Idag har jag orientalisk lasagne i matlådan. En god och "ny" pastarätt för den som ledsnat på köttfärslasagne...
 
Orientalisk Lasagne
5 pers
 
ca 12 st lasagneplattor - fullkorn
2 pkt Bacon
2 pkt Krossade tomater
2 pkt stuvad spenat
1 stor burk Keso
2 vitlöksklyftor
1 st gullök
0,5-1 st röd chilifrukt - utan kärnor
salt
peppar
2 st buljongtärningar (testade jag nu sist, blev lite mer smak)
(ev. 1 burk kidneybönor för den som vill ha mer protein)
riven ost
 
Gör så här:
1. Hacka lök, vitlök och chilifrukten. Sätt på ugnen 225 grader.
2. Stek baconen och klipp sedan sönder den till mindre bitar
3. Häll den stuvade spenaten i en stor kastrull och låt den puttra en stund. Tillsätt Krossade tomat och Keso. Låt puttra så den inte är så rinnig.
4. Bryn lök och vitlök.
5. Häll i baconen, chilifrukten och lökblandningen i kastrullen.
6. salta rejält och peppra. eventuellt två stycken buljongtärningar?
7. då det puttarat en stund och fått en bra smak - ta av från plattan och bilda lasagnen.
8. Använd en storlek större lasagneform. Varva blandningen med lasagneplattor och toppa med rivenost.
9. Gratinera i ugnen efter plattornas tillagningstid, oftast 20 min.
 
 
Näringsvärde per portion: 560 kcal; 26,7g protein, 23g fett, 48g kolhydrater.
 
Kommentar: Ett bra alternativ på lasagne. För en som vågar prova sig fram och krydda lite. Mias recept som blivit en vardagsrätt hemma hos oss.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0