Spinningutmaning

Idag blir första riktiga spinningpasset på ett tag... Har kört nått pass själv någon gång innan vasaloppet, men ingenting som går att jämföra med vad kvällens pass kommer erbjuda. Ska nämligen haka på grabbarna på nästintill elitnivå. Gruppen ska klara vätterrundan på under 7,30h - 30 mil!! Får vara glad att vi sitter på spinningcyklar så jag inte kan bli lämnad :P
.
Det är utmaningarna som gör att man utvecklas!
.
Pasta laddning...

en härlig dag

Fördelen med att jobba eftermiddag är att man blir så produktiv på förmiddagen!
Härliga härliga torsdag, som känns som en fredag :)
Började dagen klockan 8 för att genast tillaga en "tacopaj". Den tacopaj jag pratat om förut som inte är som en tacopaj, utan snarare någon sorts "Hälsopaj" med lite tacokrydda ;)
.
Därefter kastade jag i mig frukost för att sedan ta en springtur mot gymet. Där blev det ett BRA pass för triceps och mage innan jag tog på mig löparskorna igen och sprang en tur mot hemmet.
.
Hopp i duschen, iväg till ICA, lite städ och sen på cykeln mot jobbet.
.
Uuuunderbara torsdag!
.
Märks det att solen skiner på mitt humör? Ja visst. Jag tror bestämt vi fått benämningen VÅR här i Uppsala nu. Sju dygn med en medeltemperatur över 0 grader :) Fantastiskt.
.
Den här gör jag förhoppningsvis snart med egen kroppsvikt :)

Lördagmorgon

God morgon!
Har sådana där angenäma problem på morgonkvisten. Nämligen om jag ska bege mig till gymet eller om jag ska sticka ut och springa? Hur svårt kan det vara? Jätte svårt. Så förmodligen så kommer det att bli både ock.
.
Tjiiing!
.
Den här får följa med mig
.
Och även den här

Vasaloppet

Nu har det snart gått en vecka sedan senaste uppdateringen, så det kanske är dags.

Som ni förstår har Vasaloppet varit och jag överlevde det med nöd och näppe. Skidvallningen blev inte i närheten så bra som i fjol då det "sög" i snön från start till mål. Då andra gled ner i sluttningar fick jag staka för att hänga på. Men jag fick känna mig stark i stakningen och kunde därmed spara energin till då den krävdes som mest.

Dippar kommer såklart under ett så pass långt lopp, men då gäller det att bestämma sig och övervinna sin egen vilja. Till hjälp hade jag kentas "just idag är jag stark" samt frälsningslåten "det går så lätt lätt lätt när man är frälst frälst frälst", en utmärkt blandning som säkert fick endel motståndare psykade. Man blir lite knäpp när man är så där mentalt och fysiskt trött, så allt vad som hände och skedde är en historia för sig.

Men jag kom i mål på en tid 07.23.20! Kapade fjolårets tid med 43 minuter, men lyckades ändå tappa 16 platser... Så placering 458 blev det i år, vilket jag såklart är nöjd med. Men inte tillräckligt för att anse mig klar, nej. Jag är redan anmäld till Vasaloppet 2013 ;)

Idag är det 98 dagar till vätterrundan, så bara att hoppa på en cykel nu få och börja trampa!


Vasaloppsladdning?

Det här längtar jag till... (se bild) Men det är inte förens imorgon eftermiddag/kväll...

Först ska det inhandlas de rätta grejorna, för inget år är det andra likt, så jämt är det nått som ska kompletteras -tydligen. Dom säger, jag lär mig.

Sen ska det diskuteras väder och förhållanden, beroende på tider och sträckor. Intressant, men jag vet att det är 90 km..? Sen säger hon på vädret resten?

Slutligen då det diskuterats och folk låter eniga, slutar det ändå med att ingen gör som den andra. För alla har egna tankar och små knep. Inte jag, jag kletar- smetar, kletar- smetar, tills armarna är trötta och magkänslan är bra.

Och i bussen påväg hemåt var jag nog enda som inte kastade glåpord på skidorna.

Hur svårt kan det va??;)

Ps. Okej, måste tillägga ett TYP. är grymt nervös för att det ska skita sig och påverka hela loppet. Det är det man aldrig vet, utan ett experiment som måste prövas. Men förra året var det PERFEKT och det händer ju inte två gånger på raken...


(oj, de här laddades aldrig upp...)


Varningstexter på läsk

Fitness-Fia "ff" som jag så fint blir kallad på Petters jobb (vad petter berättat har jag ingen aning om) sitter jag just nu och läser fitness magazine :)

Hittar där ett roligt test några forskare gjort för att minska läskkonsumtionen, nämligen att sätta varningstexter likt dem på cigarettpaketen. Och med dem meddela hur länge de måste springa för att göra sig av med kalorierna i den. Det avskräckte, och det förstår jag! Nämligen 27 minuter för en 33cl coca-cola!

Det här tror jag hade kunnat vara en ide att införa för att förbättra folkhälsan!

Nä Huvva vad läskigt vilka mängder många trycker i sig helt i onödan! Läsk är inte alls min grej, utan det är
Bubbelvatten! I dryckesväg. Jag har också laster, men det har inte med dryck att göra.


Vasaloppsladdning4

Nu ska här kureras!
Varit och storshoppat på Apoteket så jag garanterat vaknar frisk imorgon ;)


Vasaloppsladdning??3

God morgon du äckliga fredag!
En natts sömnlöshet på grund av feber och knivar i halsen...
Ni kan ana att jag var bitter och besviken då vi klev upp ut sängen imorse...
Men skam den som ger sig! Klart jag ska åka Vasaloppet ändå ;)
.
Proppar i mig enchinagard & berocca i förhoppning om att bli piggare. Petters "fredagsgodis" har nu även intagits av mig och synbart minskat. Gör allt för att få den energin jag egentligen inte har. För idag är det fullrulle med packning och stök, för klockan 13.00 idag går tåget mot söderhamn.
.
Gårdagens mat blev följande:
  • Frukost (kl 8.00) - Havregrynsgröt + 1st smörgås + 1 kaffe
  • Mellanmål (kl 10.00) - 1/2 ananas + 1/2 vitargo
  • Lunch (kl 12.00) - Fitnesswook (nudlar, kött, massor med grönskaer osv.)
  • Mellanmål (kl 14.00) - Smoothie (yoghurt naturell, kesella, hallon & mango)
  • Mellanmål (kl 16.00) - Banan + 1/2 vitargo
  • Middag (kl 17.30) - Fitnesswook (samma som ovan)
  • Mellanmål (kl 19.30) - Kesella + 1 apelsin
  • Kvällsmål (kl 21.30) - 2st smörgåsar + oboy

Vasaloppsladdning2

Idag kompletteras maten med en sånn här för att öka intaget av kolhydrater. Rakt in i biceps!


Vasaloppsladdning

Idag är det torsdag, en dag på mig att besvara de där frågorna... En dag på mig att tvätta och packa. En dag på mig att hinna städa. En dag på mig att... Nä, det var nog allt. Ska förstås jobba också som alla andra dagar, kl 16.00 börjar jag så det är bara ge järnet nu.
.
Eftersom att vasaloppet närmar sig så ligger det ett stort fokus på mat just nu. Kanske inte så stort fokus som det borde, men att få i sig tillräckligt är jag nöjd med. Jag har väldigt svårt att trycka i mig den mängd kolhydrater "experterna" rekommenderar så därför äter jag allt. Allt som kommer i min väg slinker ner.
.
Jag vill inte trycka pasta, ris och havregrynsgröt så det kommer ut ur alla hål. Istället äter jag så jag blir mätt och sen tar jag en frukt på det. Så det blir mycket frukt. Provar att anteckna ner vad jag äter här så jag vet om det är ett vinnande koncept. Funkar det kan jag köra på samma nästa år, annars byter jag metod. Jajemänsan, nästa år. Jag hoppas att jag ska tycka att det är så roligt som jag tyckte sist, att det kommer fler år. men det återstår att se.
.
Så igår blev det:
  • frukost (kl 10): Havregrynsgröt + 1 smörgås + kaffe
  • Mellanmål (kl 11): 1/2 ananas + kaffe
  • Lunch (kl 12): Lövbit med bulgur
  • mellanmål (kl 13): kesella + apelsin
  • Middag (kl 15): Hemmagjord hamburgare
  • Mellanmål (kl 17): äpple + banan + recovery (tager vad man haver på jobbet)
  • Kvällsmål (kl 21.30): 4st smörgåsar + te
.
Vaknade med ont i halsen i natt och så även vid uppstigningen kl 8...

RSS 2.0