TRX - Utbildning

Dags att vidareutbilda sig lite lätt. Nu hade jag tänkt bli proffs på trx-banden på en förmiddag :) åker just nu mot Stockholm för en utbildning om lite nytt material vi ska få till anläggningen. Är en form utav en cirkelställning där man kan träna hela kroppen och bland annat 3st trx-band finns i den. Blir kul att se den och ännu roligare att kunna den :)

veckans träning v.25

Måndag: VILODAG
Tisdag: Simning 40st längder
Onsdag: Discgolf 75 min
Torsdag: Gym - Axlar + triceps + mage
              Simning 50st längder
Fredag: Gym - Rygg + Biceps
            Simning 40 st längder
Lördag: Fotbollsgolf 
Söndag: Löpning 6 km + magträning
 

Fotbollsgolf, 180 min , 36%

Gym, 120 min , 24%

Simning, 100 min , 20%

Discgolf, 75 min , 15%

Löpning, 32 min , 6%

 
Med alla aktiviteter inskrivna känns det som en helt okej vecka med tanke på att det var veckan efter vätternrundan med en sliten kropp.

Mååålbild

Dyblöt och kall, men glad ändå! Jag någge mål och här finns ett bildbevis :)
 
Åh, när jag ser cykeln där så kommer jag på att jag fortfarande inte har tvättat den... Ett måste i veckan!

Nästa utmaning - simning

Okej, nu är det dags att börja lämna cyklingen bakom mig och börja blicka framåt. I kroppen finns fortfarande sviter av nedkylningen den drabbades av, men skam den som ger sig. Idag hoppade jag ändå i vattnet för att ta några längder och börja hitta tillbaka till sjöjungfrun i mig. Hon kom aldrig. men 40st längder blev det = 1000m.
.
Med lite funktionsnedsättning i kroppens delar blev det ett lite mer utmanande pass än vad jag tänkt det skulle bli. Speciellt då fingrarna mina inte riktigt är med ännu och inte går att vaken räta ut eller hålla ihop så silas ju vattnet mellan fingrarna och simtaget blir betydligt mesigare än vanligt. Sen fick man även känningar i nacken då nackpositionen är liknande den man har på cykeln, att huvudet böjs bakåt (som att titta i taket). Men vad gör det, simning är skonsamt. Så vi kör på det nu då :)
.
Ny utmaning - då kör vi!

Rekord i fails

I vanliga fall ligger procenten kring 4% av dem som inte går i mål, i år var det 28%!!! säger endel om vädret...

Blir bara stoltare för var gång jag läser om Vättern... :)


Vätternrundan genomförd!

9123 Maria Häggström, Uppsala

Vätternrundan 2012

PlatsTidResultat
Start 21:06
Gränna 23:26 02:20
Bankeryd 00:59 03:53
Hjo 02:54 05:48
Aspa 05:38 08:32
Medevi 07:49 10:42
Mål 08:41 11:35
Klicka på Lopp-logotypen för att starta ny sökning

Historik

LoppStartnr.StartMålResultat
Vätternrundan 2012 9123 21:06 08:41 11:35
2250
19055
= 11,8%

Där har ni resultaten. De resultat som jag vid målgång var besviken över. Besviken för jag hade kunnat få en bättre tid om det inte varit för det vidriga vädret. Kanske har ni hört på nyheterna eller i tidningarna att vi drabbades av vätternrundans sämsta väder på över 25 år och att det var rekord i folk som bröt loppet? 2250 st fick bryta, vilket motsvarar 11,8% och mer än dubbelt så många än i fjol.

.

För loppet började hur bra som helst. Fick ta rygg på Björn som är en duktig cyklist och siktade på 9h, vilket var 4h snabbare än vad jag hoppades på. Men tanken var att få lite extra skjuts någon mil för att komma så långt som möjligt innan regnet började. Men när nummerlappen väl satt på så släppte jag inte efter, utan hängde på han i 26mil!  I 13 mil snittade vi en hastighet på 34-35 km/h, något som är helt otroligt snabbt! Klunga efter klunga trampade vi om och fick knäcka kille efter kille som utmanade den "lilla tjejen". Det var 20 Roliga mil!

.

Men så kom regnet och graderna sjönk kraftigt. Det sägs att de låg runt 8 grader. Inte nog med det hamnade vi samtidigt i motvind. Detta puls ett tempo runt ca 30km/h gör det kallt, iskallt. Men vi kämpade på så långt det var möjligt tills jag kände efter 26 mil att jag var tvungen stanna och gå på toa samtidigt som jag förhoppningsvis kunde värma mig. Björn gjorde tvärtom och cyklade på för att han frös så mycket, vilket också visade sig vara betydligt smartare. För jag stannade, gick av cyklen och bröt ihop pga smärtan i axeln och knäna, samt kylan. Försökte stappla mig in på en bajamaja där jag blev ståendes en lång stund i försök att få ner dragkedjorna. Men med händer som stelnat formade efter styret gick det inte, utan fick använda tänderna för att lyckas. Mitt i allt pillande fick jag syn på något blått under kanten av glasögonen. Tog fram händerna igen för att se om det var dom, men dom var bruna. Också sen hamnade dom under kanten igen, och de såg helt blåa ut. Fattade inte ett smack förens jag lyfte av mig glasögonen med bruntglas. Mina händer var blåa! Då hann jag bli orolig för en stund.

.

Med kläderna väl nere, pinkandes och grinandes hann jag reflektera över hur hela bajamajan skakade av min kropp som bokstavligen hoppade på toasitsen. Sen skulle kläderna på igen med alla dessa dragkedjor. Efter ett tags pillande gav jag upp. Med byxorna på halvstång, tröjan och jackan i handen gick jag ut och sökte hjälp av funktionärer. Det tål att tilläggas att man inte har några trosor på sig under dessa byxor för att undvika skavsår. Dom skickade mig genast till vårdtälten för att hela jag var blå plus min axel som jag grinade över. I vårdtältet blev jag liggandes i nästan en timma i förhoppning om att få liv i kroppen igen. Där var jag nära att bryta. Jag sa det till de som vårdade mig att "nu ger jag upp! Det går inte!" Då tog en av dem i mig och sa "Det gör du inte alls det! Det är 4 mil kvar och har du utsatt dig för det här ända hit så cyklar du i mål!" Hon gav mig inget val, så det var bara att lyda. Så här lugnt som det låter nu var det inte. Trodde på riktigt att jag i risk att kolapsa då jag somnade till tre gånger medan jag låg på britsen. Sen då någon som står i t-shirt säger "ut och cykla nu" kan man inte le och säga "jaa va roligt"... Men jag gjorde det och det var det som var huvudsaken. Räknade kilometer för kilometer, till vi slutligen fick se den stora skylten - MÅL/FINISH! Välkommen till Motala.

.

Underbart

.

Resan var händelserik, och inte konstigt det med tanke på hur många timmar man varit vaken, den svarta natten med endast en massa röda lysen framför sig och en massa idioter runt ikring. Klart det händer olyckor och incidenter, men helt otroligt så klarade vi oss ifrån dem. Hann vika undan från den störta krasch jag sett i sista sekund. Hann bromsa ett flertal gånger. Hann passera innan det smällde. Mycket fick man se. Men värst måste varit för killen från vår buss som fick ge hjärtmassage åt en äldre farbror som fick hjärtstillestånd och avled...

.

Men fasen vad stolt jag är idag över min insats! Två knän som knappt bär, en axel som värker konstant och händer som ser ut att ha reumatism. Krokiga fingrar som inte har någon kraft. Men igenom tog jag mig, och på en bättre tid än någon av de tjejer jag pratat med ;) Många män med för den delen.


En fundering...

Hur mycket är vårt ekipage värt i pengar?


Med tanke på att vi är tre bussar, en minibuss + medföljande släp till dessa så är det en hel del människor och lika många cyklar. Med vetskap om att det finns cyklar på denna buss som har ett värde över 100 000kr, 120 000 kr osv. Så kan man ana att det är nån miljon. Kanske ett snitt på 25-30 000 (?) per cykel + alla tillbehör. Jaa... Det blir mer än "nån" miljon.

Bara jag, lilla rockie-cyklisten sitter med ett värde av ca 20 000kr i mitt bagage - utan medräknad plattång etc ;) - bara cykelgrejor!

Det är en materialsport!!

Och en hobby.


Bussuppdatering

Patrik försöker få bussen i mer "Pite-anda" genom att berätta hur jävligt det här kommer att bli med regn, rusk och mygg -bara för att vara inställd på värsta tänkbara och därmed uppskatta OM solen behagar att visa sig. Norrländskt.

Dom får även höra om hur en vinter i norr kan se ut med -43 grader och knappt myggfritt ändå. Snart så är humöret "halv-jävligt" för alla här.


Det är dags nu


Sitter nu på bussen som tar mig ner till motala. Det börjar sakta men säkert gå upp för mig att det är IDAG starten går. Det är idag jag ska påbörja min resa 30 mil på cykel och idag jag ska göra sista utmaningen på den svenska klassikern!
Men först, 30 mil i buss.

Dags att börja fundera på vilken/vilka belöningar jag förtjänar om jag går i mål imorgon...

- massage?
- shopping? För hur mycket?
- firande?
- löparskor?
- rullskidor?

Har ju iofs ca13h på mig att komma på nått... Risken är bara att ju senare under loppet jag bestämmer desto dyrare kommer det att bli.


Nu så...

Vaknade med ont i halsen, men något som avtagit allt eftersom. Och då klockan bara är 06.54 och jag säger att det börjat hinna avta kan ni lista ut att det var en tidig uppstigning :P

Somnade i soffan redan klockan 19.30 igår, så inte var jag frisk inte. Sen vaknade jag förstås för att borsta tänderna och äta lite kvällsmat, och då blev det förstås svårt att somna om, men vad gör det. Jag låg ändå i soffan/sängen sen 19.30 :)

Så det går åt rätt håll, fortsätter äta, vila, äta så mycket som hinns med. Och sen ska det packas i kväll :)

Längtar efter känslan... Den obeskrivliga känslan.


Sjukdomsuppdatering...

...jag lever.
Lever och mår betydligt bättre än igår. Nu har febern lämnat kroppen och endast lite hängig + Ont i halsen. Men fortsätter det att trappa av i den här farten bör jag vara återställd fredagmorgon :) precis som under vasan. På tävlingsmorgonen togs beslutet om att delta eller ej, lika så denna tävling. Fortsätter kurera. Tyvärr inte i soffan längre, utan nu på jobbet.


En sjuklings mellanmål

Hallon, blåbär, kiwi, banan och kesella! Mums. Sen sover jag en stund. Tjao.


Varför tränar du?

”En dröm är bara en dröm. Ett mål är en dröm med en plan och en deadline”

– Harvey Mackay


Blickar framåt

Man ska vara positiv då man är sjuk, det tror jag på. Därför blickar jag framåt och ser på allt roligt jag har framför mig:
  • 3 dagar till en början på vätternrundan och en av de största utmaningarna, tävlingsmässigt, jag haft framför mig.
  • 4 dagar till en (förhoppningsvis) fantastisk målgång och därmed en genomförd svensk klassiker!
  • 10 dagar till välkomnande av sommaren genom ett midsommarfirande nere i Uppsala - nått nytt.
  • 17 dagar tills vi sitter på ett plan som tar oss upp till Skellefteå och dess festival som vi ska vara på i dagarna två!
  • 26 dagar till det är dags för en ny utmaning och en till påbörjad klassiker - vansbrosimmet!
  • 29 dagar till vi sitter i bilen påväg uppåt igen för att stanna i 18 dagar! Under dessa 18 dagar ska vi hinna med (förutom vänner, familj, god mat, sol och bad) några dagar i Högakusten och en Stormfest på Piteå Dansar och Ler!
.
fram till mitten av augusti är det alltid nått varje helg. Men för de inte sagt att de är fullspäckade. Men en tävling, en festival, jobb eller resa står inskriven. Men det är sommar och härliga dagar att tillbringa fulla med energi. Ni ser vad positiv jag är va? Förtjänar att bli frisk kan jag tycka.
.
29 dagar är det tills min semester börjar (Min första någonsin!) och 47 dagar är det till den 29:e juli, samma datum som min semester tar slut. På dessa 47 dagar ska jag endast jobba 17 dagar! Helt otroligt. Jag som ALLTID jobbat 6 dagar i veckan, vecka in och vecka ut. Det här ska bli min första sommar jag ska njuta! njuta av ledighet, inte jobba sönder mig, utan hinna med att kanske se stranden och använda en bikini. Kommer bli en fantastisk sommar :)

Sjuk...

Jepp, då har man gått och dragit på sig baciller som gjort mig sjuk. Ja visst... Precis som innan Vasaloppet.

Bara att kurera...


veckans träning v23

Måndag: löpning 1 mil + mage
Tisdag: cykling 5,5 mil
Onsdag: cykling 3 mil
Torsdag: cykling 7 mil
Fredag: mage
Lördag: cykling 5,5 mil - krasslig..
Söndag: Vilodag - krasslig...
.
Totalt: 9h 35 min
.
Följde planering ungefärligt. Lite omkastning på distanserna på cykeln och även en inlagd vilodag som inte var planerad. Men så kan det bli om det är trevliga firmafester ;) Istället planerar jag om denna veckas träning och ökar måndagens träning med en mil och kör även ett pass på tisdagen innan uppladdningen börjar.
.
Planerad träning v.24
måndag: cykling 4 mil
tisdag: cykling 5 mil = 120 mil (& box30+cirkel30)
Onsdag: vilodag
torsdag: vilodag
fredag: 23.19 går starten... 30 mil på cykel
lördag: cykla cykla cykla... i mål kring 12.19 = 13 timmar - då är jag NÖJD!

Cykel-lycka

Igår utmanade jag mig själv rejält genom att hänga på den "snabba" cykelgruppen på träningen. Ett snitt på 33km/h höll vi i 7mil, vilket innebär runt 36-37 på raksträckor! Kanske inte låter märkvärdigt i en okunnigs öron eller i ett proffs, men i mina :) grymt nöjd över insatsen och att jag aldrig behövde känna mig som svaga länken i den belgiska kedjan.

Fick till och med beröm av en tävlingscyklist som var med för mitt tempo och kontroll med tanke på att jag inte haft cykeln i fullt två månader :)

Ps. Vår team sportia-träning var med på rapport igår.


Värre än vi anat...

Fel av oss. Vi uppskattade 3-4 bar i däcken, men ack. Det var endast 2,5bar!! Så fick igår pumpa upp till 7 bar och prova på en heelt annan cykel :)

LYCKA


De här luft, tryck och pumpa?

Senaste cykelrundorna har kanske varit än bättre än jag kunnat tro :)
Cykeln har gått tungt och segt, så där så man kan tro att bromsarna ligger i. Men jag har cyklat på, i "Argen". Åkte in till team sportia igår och frågade om det möjligtvis kan vara så att det har läkt ut luft ur däcken...? Jag vet inte, men det känns tyyyp så, eller så har jag blivit svagare. Till svar fick jag:
(ett rött ansikte som skickade frågan vidare) - johan tror du Maria kan ha tappat luft i däcken efter 100 mil...?
- är du knäpp?!? Du ska pumpa däcken varje vecka, eller åtminstone varannan! För varannan vecka kan du räkna med att tappa en bar!

Min cykel började med 7 bar, i april nångång... Nu uppskattade dom att det låg under 4 isf... Så idag tänkte jag pumpa dom och se om det var det som var felet ;)

Men förstå så stark jag kommer vara då jag har rätt tryck i däcken då?;) fasen vilken bra träning, inte konstigt jag börjar bli stum i benen :P


veckans träning v22

Vädret ställer till det och gör att den planerade träningen får ställa sig åt sidan för lite mer spontanträning... Trist, men vädret rår man inte för. Så jag står fortfarande på mina 90 mil cykel och har ni EN vecka på mig att cykla. Så det ska jag förhoppningsvis ägna mig åt i veckan, fast det ser inte ut så på prognosen dom ger på tv...
.
Måndag: Gym - rygg, biceps, mage
Tisdag: Cyklade 5,5 mil
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Gym - Axlar, triceps, mage
Fredag: Vilodag
Lördag: Gym - Rygg, biceps, lite mage
Söndag: Gym - Axlar & triceps
.
Totalt: 6h...
Missnöjd över den dåliga träningsveckan. Inte alls de träningsformer jag behöver, men tidsbrist och annat har ställt till det. Och det är väl så livet ibland är, kan inte alltid få som man vill... Men det lär en! :)
.
Planerade träningen v23 - utan hänsyn till väder...
Måndag: Löpning + mage
Tisdag: cykling 5 mil
Onsdag: Cykling 6 mil
Torsdag: cykling 4 mil
Fredag: Gym
Lördag: Cykling 7 mil
Söndag: cykling 6 mil
(Måndag: cykling 3 mil) = 131 mil

Hoppsan...

Oturen fortsätter då armbandet igår gav vika för den 15kg vikt som landade på klockan...


Mobilappen tjorvar...

Visst stämmer det att cykeln är stulen, men inte racern, utan min gamla damcykel :) Så det lät värre än vad det är...
Men tanken var som sagt att leta cykeltjuven igår eller framförallt cykeln. Men min kompis Bettan (hunden) missförstod uppdraget och jagade istället bort mörkhyade och fåglar från parken...


Letar cykeltjuven(?)


RSS 2.0