Afropowerdance

En gång tidigare i mitt liv har jag testat träningsformen "afro", och då var det sedan blankt nej till fortsatt dans för mig. Nej nej nej, det där var ingenting för mig. Det var inte jobbigt, det var inte roligt och jag kände mig ful och stel.

Men så skulle vi ha just afro och core igår med våra lifestylemedlemmar och jag kan ju inte stå på sidanom. Så av med skor och sockar för här skulle dansas!

Och va roligt jag hade! Vilken fantastisk träningsform! Svetten rann och benen brännde. Kvar efter 30 min afro fanns bara ett stoort leende :)

Så där fick jag. Drömma ut hela träningsformen då det endast kanske var instruktören det var fel på det första passet... Nä, precis som med alla andra pass måste man ge det några gånger, för inte är man ju bäst i lokalen direkt. Men man kan bli ;)

Underbara Kadri höll passet, och hennes pass vill jag prova fler gånger :)


Träning v34

Måndag: Gym 55 min Triceps, axlar & mage 
Tisdag: Löpning 25 min Testade de nya skorna :
Onsdag: Löpning - 48 min 1 sek Storvretas motionscup. 2x 5km - TUFF terräng i lera, på stigar och branta "slalombackar". Snittpuls 184 Maxpuls 198 - 4ggr ; ) 
Torsdag: Spinning 80 min
Fredag: Spinning 55 min
Lördag: VILODAG
Söndag: VILODAG
 
 Totalt: 4 h 23 minuter

Tidsmässigt var det kanske inte bästa veckan, men dock kvalitetsmässigt var den perfekt. Den här veckan är det dock tänkt att bli lite tuffare. Tror på det här med variation.
 
 
 
 
 
 
 
 

Första spinningpasset!

Nu är det gjort! Det är bortstökat och nerverna kan jag nu kasta bort!
Det gick helt klart över förväntan och med lite finlir innan nästa pass så blir det klockrent! Vilken boost det där gav :)

Sånn Pöl jag fick under cykeln har jag aldrig tidigare lyckats samla ihop på ett spinningpass. Men med alla ögonen på sig går det inte sitta och fega på cykeln, instruktören ska visa vägen. Hur det ska gå till och hur det ska kännas. Jag tror jag fick mina deltagare dit jag ville ;)

Tjohoo, en vecka till nästa!


Jobblyx

Då man har Jobbhelg är det lite extra synd om en och det kan sitta fint med lite belöning för det ;) så idag fick en mörk bit choklad följa med på jobbet som jag avnjöt till kaffet.

Kanske vardags att det finns nått gott på arbetsplatsen för många, men tyvärr inte här. Här köper vi då en god proteindrink eller nått... Haha nördigt, ja vet! Dags för fröken Häggström att baka snart :)


Tappat träningssuget?

Köp nya snygga träningskläder/tillbehör! Inget får mig att vela träna mer än vad nya grejor gör. Och nu har jag hittat några fina som jag också vill ha! Det är mycke nu...;)

Försöker sprida ut de nya grejorna genom att köpa tights ena månaden och kanske ett linne nästa. Sportbh, skor, pulsklocka, väska etc. Detta bara för att få den där boosten lite oftare :) nu köpte jag ju löparskor i veckan, så får försöka hålla mig en stund till...

Men till er som inte gjort det kanske nått av dessa skulle va nått?;)

Bl.a.:


Frukt i all ära...

... Men äppelträden är inte riktigt redo ännu ;P


Spinninginstruktör

WeeeiiijJ! 
Idag slutförde jag min spinninginstruktörsutbildning och är därmed redo för höstens pass!
Måndagar kl 12.00 kommer jag hålla lunchpassen i Boländerna! 
 
 
Musiken är mixad och klartr... Nu ska allt bara trampas in i hjärnan också. 

Värktabletter ökar risken för muskelskador

Värktabletter i kombination med träning var något som vi diskuterade under min tid på Idrottsvetenskapliga programmet i Umeå. Redan då var det uttalat om de risker man tar med att bota smärtan med tabletter. Dels för att du inte längre känner då muskeln säger ifrån, då den skadas mer än vad den utvecklas, men även pga en försvagning och nedbrytning i muskler och ligament.
 
Idag läste jag en artikel om detta ämne där nu läkare varnar för den här effekten. Då läkemedel som ipren, voltaren etc är receptfria så har användningen av dessa ökat utan att veta hur det påverkar kroppen. Och det förstår jag också att om man hittar ett sätt att få bort smärta, träningsvärk eller något annat som hindrar den fortsatta träningen är det klart man tar det. Men Receptfritt = oskadligt? nej, tyvärr. 
 
Träning ska inte utföras med diklofenak och ibuprofen i kroppen. Musklerna kan varken öka i tillväxt eller i styrka under dessa förhållanden, utan snarare bryts ner av ämnena och skaderisken ökar. 
 
Jag har börjat försöka tänka mer på Varför jag har ont. Kanske är det kroppen som säger ifrån? Kanske den skriker efter vila? Ömma muskler, inflammerade leder eller andra besvär kanske är signaler från kroppen? Självklart är det olika mellan smärta och smärta. Jag tar också piller nångång då smärtan är för hög, men undviker det i allra högsta grad. Kanske till och med dumdristig ibland. Men precis som Bo säger i artikeln så är det bättre att ta alvedon el panodil för smärtstillandeeffekt. Inflammationshämmande ska man inte självmedicinera sig med hursomhelst. 
 
 
 
 
 
 
Klicka på --> länken här <---och läs artikeln
 
 
 

36 dagar kvar...

36 dagar till Lidingöloppet - står det på hemsidan.
 
Därmed 33 dagar innan det är dags för vila och uppladdning
- 5 dagar pga fjällresa
- 2 dagar pga Färjaresa
- 2 dagar pga jobbhelg/jobbevent
 
Så nu ser det ut som att jag har 24 dagar att träna på
- vilodagar
- flyttdagar! (flyttar ju nu vid månadsskiftet....!)
 
= kan uppskatta att jag kanske har 14 löppass kvar?
 
Har jag sagt att jag är bra på att stressa upp mig själv? ;)
Men mycket kan hända. För 14 löppass tillbaka var jag i Norrfällsviken och sprang, och mycket har hänt sen dess :) 
 
 
 
 
 
 

Motionscupen

Vilken fantastisk kväll det blev.
Var sådär lagomt seg på eftermiddagen och regnet som började ösa ner under färden mot Storvreta gjorde mig än sömningare och sugen att vända om. Inte alls sugen att springa i lera med mina nya skor ;) Men skam den som ger sig va? Så jag for dit.
 
Ställde in mig på ett träningslopp, bara för skojjsskull och ingen prestationsångest överhuvudtaget. Men det kan ni ju alla förstå hur det gick... Tävlingshjärnan gick igång och redan efter 1,5 min så var pulsen uppe i 180. Hade iofs inte värmt upp ordentligt heller, men tro mig, jag hann bli varm.
 
En tuff tuff terräng med mestadels antingen lera, stubbiga/slingriga/röttfyllda stigar eller branta backar. Låg även två stycken tallar tvärsöver banan så vi fick träna lite häcklöpning. Men det var en rolig bana ändå, en 5km bana som vi sprang 2ggr. Så vi fick springa upp för "slalombacken" 4ggr istället, hoppa 4 ggr över träden, etc. Men jag hade roligt.
 
Milen tog 48 min 1 sek. Låter inte som en särskillt bra tid, men efter en sådan bana är jag mycket nöjd. Det gav mig ju ändå en andraplats bland damerna ;) fast det inte var någon tävling...? ;)
 
 
 

Terränglöpning - Tävling

Okej, nu har jag bestämt mig. Jag ska testa min terränglöpning och tävlingshjärna ikväll i Storvreta då Motionscupen går av stapeln. 10 km i tuff terräng, perfekt uppvärmning inför Lidingöloppet.

Hejja Hejja!

Recept: Fetaostfylld Kycklingfile

 
Igår kände jag mig ambitiös som tillagade denna måltid på kvällskvisten för matlådorna idag... Men gott blev det.
 
Fetaostfylld Kycklingfilé

 
4st kycklingfileer
2 paket bacon
1 paket fetaost (hel bit)
1 burk creme fraiche paprika & chili
1 burk creme fraiche  
chilikrydda  
salt & peppar  
färsk basilika
 
Gör såhär:
1. Snitta upp filéerna & fyll dom med smulad fetaost. Krydda & linda in i bacon. Stek i lite smör så de får fin färg
2. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Rör ihop creme fraicherna med hackad färsk basilika & häll sedan över filéerna. Stek i ugn på 225 grader i ca. 40 min. Smula över lite fetaost innan servering. Kolla filéerna ibland för att ha koll på om de är färdiga.
3. Passar till det mesta! Tex potatisgratäng, klyftpotatis, ris, råstekt potatis mm mm
 
Kommentar: Själv delade jag flieerna längstefter så det blev 8 bitar jag snittade i, för att få mer fyllning i och mer bacon runt. Var lite kladdigt att göra, men blev otroligt gott och längtar efter en god matlåda till lunch. Jag gjorde klyftpotatis (av färskpotatis) som vi ska äta det till detta.

Nya löparskor

Var en behövlig investering, för
Investering är ordet! Springer man kontinuerligt, året runt och använder skorna flera gånger i veckan så får man inte glömma att dom blir utslitna, så även fötter och knän annars.

Att tillägga är att jag förutom denna utgift måste gjuta enkoma sulor till dom då jag har överdriven pronation som ingen sko kan räta ut... Men, måste man så måste man. Men inte så rolig utgift på 1900kr, som man sedan gömmer innanför ett svettigt fodral... Nä, får hänga upp gipsskivan på väggen eller nått.

Men det problemet hoppas jag kunna skjuta upp till efter lidingöloppet, vågar inte mixtra allt för mycke nu innan. (?) Nog vågat att köpa nya skor.

Att löpning är en billig sport är nu motbevisat ;) typ.


Recept: Orientalisk lasagne

Idag har jag orientalisk lasagne i matlådan. En god och "ny" pastarätt för den som ledsnat på köttfärslasagne...
 
Orientalisk Lasagne
5 pers
 
ca 12 st lasagneplattor - fullkorn
2 pkt Bacon
2 pkt Krossade tomater
2 pkt stuvad spenat
1 stor burk Keso
2 vitlöksklyftor
1 st gullök
0,5-1 st röd chilifrukt - utan kärnor
salt
peppar
2 st buljongtärningar (testade jag nu sist, blev lite mer smak)
(ev. 1 burk kidneybönor för den som vill ha mer protein)
riven ost
 
Gör så här:
1. Hacka lök, vitlök och chilifrukten. Sätt på ugnen 225 grader.
2. Stek baconen och klipp sedan sönder den till mindre bitar
3. Häll den stuvade spenaten i en stor kastrull och låt den puttra en stund. Tillsätt Krossade tomat och Keso. Låt puttra så den inte är så rinnig.
4. Bryn lök och vitlök.
5. Häll i baconen, chilifrukten och lökblandningen i kastrullen.
6. salta rejält och peppra. eventuellt två stycken buljongtärningar?
7. då det puttarat en stund och fått en bra smak - ta av från plattan och bilda lasagnen.
8. Använd en storlek större lasagneform. Varva blandningen med lasagneplattor och toppa med rivenost.
9. Gratinera i ugnen efter plattornas tillagningstid, oftast 20 min.
 
 
Näringsvärde per portion: 560 kcal; 26,7g protein, 23g fett, 48g kolhydrater.
 
Kommentar: Ett bra alternativ på lasagne. För en som vågar prova sig fram och krydda lite. Mias recept som blivit en vardagsrätt hemma hos oss.
 
 
 

Dagens puss...

... Kom av betsy!
En oväntad uppskattad (?) puss

Ibland skulle man haft en sånn här...


Recept: Pasta med lax och broccoli

Pasta med lax och broccoli

2 port.

 

200g pennepasta, fullkorn

500g färsk broccoli i små buketter

1 msk olivolja

1 rödlök, hackad

2½ dl havregrädd

1 dl vatten

1 msk fiskfond

1½ msk citronsaft

rivet skal från 1 citron

200 g lax, strimlad

svartpeppar

salt

 

Koka pastan. När det är 4 minuter kvar av koktiden lägger du i broccolibuketterna. skölj den kokta pastan och broccolin hastigt under kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.

Medan pastan kokar kan du göra såsen. Värm upp olijan i en teflonpanna och fräs löken i oljan i några minuter. Tillsätt havregrädden, vattnet och fiskfonden. Koka upp och låt sjuda i några minuter.

Tillsätt citronsaften och det rivna citronskalet, koka upp och låt sjuda under omrörning i några minuter så medelstark värme tills såsen blir tjockare. Lägg i laxen och låt sjuda i ytterligare några minuter tills laxen är färdig. Smaka av med svartpeppar och salt.

  

Näringsvärde per portion: 530 kcal; 33g protein, 21g fett, 46 g kolhydrater.
 
 
från fitness Magazine.
 

Kommentar: Ett otroligt gott fiskrecept som är lite i den syrligare smaken. Då till och med min fiskvägrande sambo tyckte det var gott, var det ett bra recept! Testako

 

Träning v33

Måndag: Löpning 31 min 30 sek 6,33 km - Tempoträning. Tunga ben i början, släppte efter ca 2 km.
Tisdag: Löpning 63 min 12,2 km - Distansträning. Kändes rätt bra :)
Onsdag: Gym 60 min - Ben & mage Även rehab o balans
              Spinning 55 min - Gick tungt till en början innan jag kunde stänga av hjärnan och bara köra! :) skönt! 
Torsdag: VILODAG
Fredag: Gym 60 min Rygg & biceps
            Löpning 30 min Intervallträning. 10x100m med backe i slutet
Lördag: Spinning 45 min
            Gång / promenad 120 min -Hammarskog m petter o betsy 
Söndag: Löpning 123 min 21,2 km - Distanslöpning med en löpargrupp. Skönt pass med lämpligt tempo och fin bana (mestadels).
 
Totalt 588min = 9h 48min
 
En bra träningsvecka där jag följt mig till planen rakt igenom. Nöjd tjej påbörjar v34 :)
 

Livet som hockeyfru har börjat

Äntligen har det börjat om!! :) Trevligt med lite hockeysöndagar ibland. Sitter nu i Enköpings ishall och hejjar på sambon. En ny serie, nytt lag, ny färg och nya spelare att hålla koll på. Kul!

För tillfället ser jag bara allt det positiva med att ha en hockeyspelande kille, tro mig, det svänger ;)


Distanspass med kvalitet

Avverkade ett Distanspass med en löpargrupp i morse vid 10-tiden. Fanns fyra olika nivåer att välja bland, där jag valde den näst högsta. Var dock rädd att det skulle bli för högt tempo med tanke på att jag inte ska gå för högt i puls på distanspassen. Men det gick bra och Kunde ligga på en låg kontrollerad puls. Därmed även surra passet igenom, vilket andra flåsande människor kanske tyckte var irriternade?:P

Vi Lyckades beta av en distans på 21,3 km med ett snitt på 5,53min/km. Stolt tjej har därmed gjort årets längsta tur med relativt hela knän. Smärtan kom krypandes efter en mil, i vanlig ordning, men helt kontrollerad. Och nu så här 4 timmar senare känns det helt okej.

Så nöjd att jag gjort det, så nöjd att konditionen verkar finnas där :)

konsten är att träna på låg intensitet. Något jag måste träna på då man alltid vill för mycket...


Ofrivillig vattenbassäng...

... Blev det på jobbet igår då ett skyfall kom och hundratals liter öste in genom dörrar och tak...


Musli åt folket

Efter 2 timmars fotvård kan det konstateras att jag gått runt med en musliportion extra i vikt. För ungefär så mycket kunde hon karva bort med sina verktyg. Nu har jag nog minskat en storlek på fötterna och dom är lena som en babyrumpa? Nej, en vanlig fot :)


Recept: Kycklinggratäng m fetaost

Har de senaste dagarna varit på "provar-humör" och testat en rad olika lyckade recept. Så när jag såg en vän i nöd med matlagningsbekymmer tänkte jag att jag lika gärna kan dela med mig av det jag provat, om det kan hjälpa någon annan i vardagen. Så gårdagens blev:
 
Kycklinggratäng med fetaost
4 st kycklingfileer
2 msk smör el olja till stekning
150g fetaost
2 dl creme fraiche
½ citron, använd saften
5-8 st potatisar
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 nypa salt & peppar
En knippe basilika
2 dl oliver (för den som vill)
 
Gör såhär:
1. Skär fileerna i mindre bitar och stek dem i smör el olja. Salta och peppra.
2. Mosa fetaosten med creme fraichen. smaksätt med citronsaften och lite salt och peppar.
3. skala och skär potatisen i tärningar, ca 1x1cm. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka basilikan. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Hetta upp smör el olja i stekpannan och stek potatisen gyllenbrun. Läg i löken och låt fräsa med några minter. Krydda och blanda ner oliverna och basilikan.
5. Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form. Lägg kycklingen ovanpå, toppa med creme fraiche- röran.
6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad.
 
Väldigt enkelt och väldigt gott.
 

Lidingöloppet

 
Ett mail från Lidingöloppet och jag får veta att jag startar i startgrupp 2. NR 2?!? Hur kan förra årets prestation göra att jag startar strax bakom eliten? Var den så bra? Isf har jag aldrig fattat det riktigt... Men i år satsar jag på under 2h 42min, vilket var förra årets tid. Medaljplats hade varit fint - 2h 38 min...
 
Ut, iväg och spring!
 
 

Myslördag

Steg upp klockan åtta för att börja dagen med spinning. Därefter blev det löpintervaller innan jag åkte hemåt för lunch. Dusch, dressa om och ut på stan för lite trevligt strosande och shoppande. Gick till marknaden och handlade hem nötter, frukter och bär. Nu sitter jag och äter ett gott mellanmål innan det är dags för tapas och vin tillsammans med anna.

En bra lördag, eller... en underbar lördag! Tänk om alla dagar kunde vara så här ;)


Ett spännande telefonsamtal...

... ska jag ringa idag! Det handlar nämligen om den lägenhet vi HOPPAS ska bli våran iaf 6 månader framåt. Idag skulle vi få besked, och jag törs knappt tro att det finns en möjlighet då det är ett extremt tryck på lägenheterna just nu. På uthyrningslägenheterna är det till och med budgivning nu... 37 dagar tills vi ska vara ute ur den här lägenheten...

En Golfares dag

Igår fick jag för första gången i mitt liv ett sug av att göra nått med mitt gröna kort i golf. En helt fantastisk dag tillsammans med mer eller mindre golf-fanatiker gjorde helt klart min arbetsdag till en av de bättre :) Jobbade nämligen på en golftävling utanför Uppsala igår som var helt olik de tävlingar man ser på tv. Nä här var man med för att ha roligt och umgås med folk. Sen att man kunde vinna en las vegas resa, en BMW, telefoner, 5000 kr x 5 st etc. Var väl också lite av anledningen;) Så där blev man bjuden på allt magen var sugen på, plus de saker den inte var sugen på. Sen på kvällen var det bankett med prisutdelning, middag och nått glas vin :) en gryym dag och kväll! Btw, bigbrother-larsa var också med och spelade! Ni kommer väl ihåg han?! Fast det tydligen 10år sedan...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_501ce518ddf2b37836000056.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_501ce518ddf2b37836000056.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_501ce52addf2b35a800000bb.jpg" class="image">


Inte som planerat...

... Direkt, men bra ändå. 23 grader i skuggan och ett löppass på öppet fält är inte optimalt. Första backintervallerna gick bra, men det var för varmt, det gick inte fortsätta. Istället bytte jag syfte och körde tempoträning som var pulsbaserad. Som en fartlek berömd av puls. Det var roligt men enormt tungt! 9,3km blev det och höll på med leken i 56 minuter :)


dags för intervaller

Nej Maria, nu är det dags att krypa ur soffan, stänga av datorn och hoppa i löparskorna. Idag står det intervaller (ev. backintervaller) på schemat och kanske får jag bli lika lycklig som jag blev efter det här backintervallpasset.
 
Upp och iväg! 
 

RSS 2.0