Magasin Plus

Som sagt så händer det många grejor här och jag har inte riktigt hunnit skriva med allt ännu.
.
Men mitt nästa "happening" är att jag ska få publicera mina egna åsikter i Magasin Plus - Actics egna medlemstiding som går ut till 94 st anläggningar och alla dess medlemmar som jag knappt kan räkna till hur många det är!!
.
Fick ett erbjudande om att besvara några frågor från läsarna som ungefär "fråga doktorn, fråga psykologen osv..." så ska dom nu få fråga Maria! Fråga mig om kost. Så tre snabba frågor ska jag svara på. Just det som är utmaningen, att snabbt svara på dem. Hur förmedlar jag all min kunskap om kost och träning på några få tecken?! Kan jag inte få skriva hela tidningen om dessa tre frågor..? Nej, det är klart man ska hålla sig kort. Men det finns ju faktiskt ingenting med kost och träning som bara ÄR! Det är så många OM då det är väldigt individuellt...
.
Men dags att ta tag i det då redaktören ska ha svaren i sin mail senast på fredag samt en bild på mig... hm. Bara en sånn sak. Vad tar man för kort?
.
.
I mitt "arkiv" finns det mest kort med ett glas vid munnen? Varför? kanske för att det tydligen är det som är JAG och då kanske en sånn bild jag bör ha som presentationsbild? Eller så är det för att det är då man har med sig kameran?
.


det närmar sig...

Har haft tre dagars vila. Rätt skönt, men inte det jag direkt borde ha just nu med tanke på att det är 8 dagar till det där så kallade vasaloppet.
.
Men som sagt är det svårt att träna grenspecifikt då snön är BORTA, jepp - BORTA. Här finns det ingen snö längre utan det gröna gräset är nu framme och det ligger närmare 10 grader varmt om dagarna. Hade det inte varit för att ett Vasalopp står runt knuten hade jag också njutit av det, men får göra det nästa vecka istället. För visst hade det varit tragiskt om det var sånnt här väder hemma i Piteå, där man faktiskt kan göra något med snön som exempelvis köra skoter, åka skidor, skridskor och allt annat som är fantastiskt roligt. Här finns tyvärr inte samma möjligheter till sådan spontanitet om vi inte vill hyra in oss och betala multum för dessa aktiviteter.
.
En dm snö, som är det mesta vi haft, är nu borta. Till Uppsalas lycka.
.
Men hur som, man kan ju träna ändå. absolut. Men för det första har det varit rätt mycket och jag har fått prioritera i två dagar. Men sen en dag var jag allmänt trött och bara vilade. (faktiskt rätt stolt över det)
.
Nu däremot är det dags för sista rycket! Träning i dagarna fyra som bara ska bli värre och värre för varje dag, för att på tisdagen vara totalt uttömd och återhämtningen kan påbörja. Så nu gäller det att börja fokusera. Det går alldeles för mycket sjukdomar och virus här som kan förstöra, och enligt läkarna håller de i sig i över 14 dagar vanligtvis. Så nu är det fokus på träning, mat och framförallt återhämtning för att inte drabbas av något av dessa.
.
Funderingarna går kring om jag ska beställa lite Rödbetsjuice?

Föreläsningen genomförd

Föreläsningen gick bra!
Känner mig så säker på det jag kan så jag improviserade en hel del :)
Bästa resultatet var väl att en lchf:are kom till mig efteråt och skulle genast sluta med dieten ;) tack! Då gick
Mitt budskap fram om att ALLA näringsämnen är viktiga för kroppen.

Nöjd sitter jag nu är igen, i receptionen, och har gjort det snart i en timma... Nu är det fokus på nästa utmaning i helgen. Återkommer med vad sen... :)


Piss-vår

Det här går inte att åka på....
(vår innergård)


Aaahhh

Jag har provat på min föreläsning om kost EN GÅNG och jag är redan less min röst.
Stackars deltagare... 30 st är anmälda i dagsläget, bäst jag övar en gång till.
.
Föresten... Snön är borta här nu... Blir nog ingen mer skidåkning här om det inte sker ett mirakel med minusgrader snart! Behöver träningen!!

Semester

Aldrig tidigare i mitt liv har jag haft en semester. Jag har aldrig själv unnat mig att ta en veckas ledigt för att bara vara, hemma eller i sverige någonstanns. Nej, utan för att jag ska ha tagit ledigt så ska en utlandsresa vara inbokad och helst på ett sådant datum att jag kan knyckla in 60 timmars jobb/plugg veckan innan och sen 60 timmars jobb/plugg veckan efter - också var jag ikapp och det märks knappt att jag varit borta.
.
Men i år har jag bestämt att premiären ska ske. Jag ska unna mig att ta ut en, två kanske tre veckors semester. Hur många vet jag faktiskt inte än, men så många som krävs för att jag ska hinna koppla av. Redan nu har jag börjat längta till sommarens äventyr, men förhoppningsvis ska det hinna ske ett och annat innan dess?
.
Just nu är förhoppningarna om en ledig tid vid påsk såå stor. Hoppas på att få åka uppåt, hem och till jäckvick för några dagar uppe på fjället och skotern. Det är riktig semester det. Men när man har ett jobb att sköta är det inte alltid en självklarhet att det går att ordna...
.
För sen måste jag ju också vara ledig:
  • Vasaloppet fredag-måndag
  • Umeå 9/5-?
  • Vätterrundan fredag-söndag (måndag)
  • Vansbrosimmet lördag-söndag
  • Gottland? onsdag-söndag
  • Fjällen på bröllop i september tors-söndag
Men när jag ser på det såhär så är det ju inte så mycket ändå... Egentligen bara några helger... :) Och nästan allt har med träning/tävling att göra ;) treeevligt

En onsdag

Här händer det grejor! Samtal kommer in löpande med nyheter och erbjudanden :) Så just nu går jag på rosa moln och karriärsstegen känns hur lång som helst då möjligheterna är oändliga. Men för att ta en sak i taget kanske jag borde börja med att förbereda mig på föreläsningen som ska hållas imorgon för ca 20st personer om kost. KUL, spännande och lite skrämmande...
.
Idag var jag så klok att jag stannade hemma från skidåkningen då det regnar ute och är plusgrader... Igår var det mer likt en skridskobana i skidspåret än någon tendens till snö, så skaderisken var stor. Många halkningar som medförde tvära kast och stäckningar. Lyckades att hålla mig på skidor hela tiden och än har inte årets vurpa kommit. Men för att undvika skador och vila kroppen så håller jag mig därifrån idag, väntar till imorgon då det förhoppningsvis ser bättre ut.
.
Dagens höjdpunkt blev istället ett samtal med Tove, som medförde ett sms till karln efter; "Tur för dig att du är på jobbet idag, för annars hade det blivit barn gjorda! <3" Och på jobbet är han nu, vilket jag också ska sen.
.

Sliten kropp

30 km på skidor igår gör att jag överväger en vilodag idag.
Tanken var inte så till en början, men morgonens uppvaknande var ett resultat av en sliten kropp.

Kan hända, kanske, att jag drar till gymmet och kör om inte annat. Men först ska det lagas mat och tvättas :)


Busstur till skidspåret

God morgon!
Lördag morgon och här sitter jag på BUSSEN påväg mot Storvreta och de nydragna spåren :) att jag steg upp tidigt i morse eller att jag ska åka skidor har jag slutat förvånas över, men att jag tar bussen är helt facinerande! Men varför inte? Petter behöver bilen och jag behöver träna.

Nu när jag sitter på bussen och åker från Centralstationen, där jag klev på, får jag se att det finns en busshållplats precis vid vårt hus. Vad enkelt egentligen att åka buss. Och här har vi pusslat och pysslat för att få ihop det med hans träning, jobb och annat där han behöver bilen...

Undra om det vore okej att jag skickar petter med bussen till hans träning? Skulle inte tro det...


Kör-djävulen & skidåkning

Min Corolla liknar en gocart i sin körkomfort, något som kan trigga fram kör-djävulen i mig ibland. Idag var en sånn dag. Varför? jo...
.
Steg som sagt upp väldigt tidigt imorse, något som passade perfekt för en dag på skidorna. Och eftersom det snöat och blåst så mycket här ringde jag till receptionen i Fjällnora och frågade hur spåren såg ut; Fina! 2,5 km hårda och fina spår" fick jag till svar. Så jag hoppade i bilen och gasade dit. När jag kommer dit får förstår jag inte var hon menade att spåren riktigt var, så jag började plumsa i snön. Efter ca 2 km insåg jag att det är nog inte uppkört någonstans, och kvinnan som svarade bara ljög för mig för att få dit mer folk! Halvt irriterad tog jag mitt pick och pack för att köra till ett annat ställe. Och det var däär kör-djävulen kom fram.
.
Lite halvt irriterad, en gocart till bil och sen en krokig landsväg som var lagom hal. Då ligger jag gärna på gränsen till för fort i kurvorna och gillar att få lite adrenalin i kroppen (Detta gör jag förståss bara när jag är själv i bilen). Tur för mötande trafik att jag ändå kommer ihåg att jag kör på en landsväg, för suget är stort att mejja ner dom i diket. Bara för kul. Men jag inser ju att dom inte skulle tycka det var lika kul, kanske. Så jag saktar ner, kör som vanligt folk och ler inombords för hur mina tankar kan sväva iväg i min lilla gocart.
.
Jag tog mig iallafall till Storvreta den här gången och lyckades hitta deras skidspår. Där är det dock inte någon sjö som man kan snurra runt på, utan här är det backe upp och backe ner. Fantastiskt bra, fantastiskt tungt. Fy fasen vad hjärtat fick kämpa på i den branta uppförsbacken då det var länge sen den fick utsättas för något liknande. Dit ska jag redan imorgonkväll igen då min kropp börjar bli redo för en större utmaning än att åka på flacka.
.
Det går sakta men säkert framåt... 17 km idag.

Torsdagsmorgon

God morgon! Här har vi varit vakna sedan 06.39 då Petter kom in i rummet och väckte mig för att få skjuss till det nya jobbet. Första dagen idag, och som likt en mor följer sin son till skolan första dagen så följde jag Petter till jobbet, pussade honom hej då och fällde en liten tår när han gick genom dörren. typ.
.
Att lägga sig och sova då jag kom hem kändes bara dumt. Istället kokade jag kaffe, gjorde smörgåsar och satte mig framför nyhetsmorgon och hade "söndagsmys" med mig själv. Nu börjar staden tina upp och bilarna passerar allt mer frekvent utanför fönstret, så jag funderar om det är dags för frukost nr 2 (gröt) innan jag ska ringa fjällnora och höra hur spåren ser ut. Igår var spåren obefintliga, men hon gav mig hopp om att de skulle vara tillbaka idag. Så vi hoppas.
.
Kan fortfarande inte göra mellanrum eller överstuken text, någon som kan eller vet hur man ändrar detta?

Semlebak :)

Snart är det fettisdag, och bara för att min karl inte gillar semlor kan jag inte utesluta att baka denna tradtionsenliga lilla bakelse.

Det finns andra som suktar efter hemgjorda semlor, så in med sista plåten och sen stänger bageriet för idag.


En onsdag

Det tar emot att stanna hemma en dag som denna. Börjar jobba klockan 16, men eftersom det snöat och stormat hela natten finns det tyvärr ingen mening med att åka ut mot någon av de sjöar jag brukar åka skidor på... Kan bara ana hur spåren blåst bort. Typiskt. Men får dra tidigare till jobbet då och bränna av ett ordentligt pass i gymmet, men det går ju inte att räkna in till mina mil..
.
Tänkte tipsa om ännu ett bra mellanmål också. De är ofta svårt att få i sig ett proteinrikt mellanmål då smörgåsar, frukt och annat är lättillgängligt och snabblagat. Men även detta mellanmål går väldigt snabbt och är enkelt. Dock är det som bäst då det fått stå riktigt kallt ett tag innan, nämligen; Kesella med pressad apelsin!
Riktigt gott och ger en bra mättnadskänsla efter sig.

Kärlek på blomma

Man får ju vara smart och köpa blommor till mannen då man själv vill ha nått fint på bordet ;)

Blev inte detta en klassiskt vacker kärleksförklaringsbukett? Tre rosor, brudslöja, två liljor och lite grönt! Jag är kär.


Hälsobollar

Jag har ett drömjobb som gör att jag varje dag träffar på människor som brinner för samma sak som jag; hälsa & träning.

igår så kom en underbar kund och bjöd mig på hennes hälsobollar. fantastiska hälsobollar som är lätt att ta med i träningsväskan eller till jobbet. Så efter jobbet var det bara knata till Ica och sedan mixa ihop dem själv.

Valnötter, chasewnötter, pekannötter och paranötter - alla naturella, mixades i matberedaren. Sedan tillsattes fikon som också mixades sönder. Till sist kokosolja som jag värmde (för att få flytande) och blandade i för att smulorna skulle bli en smet. Sedan rullade jag dem bara till bollar som nu står i kylskåpet, redo för att tas med dit jag vill :) idag följde tre till jobbet.


Effektivitet lönar sig

Att jobba lönar sig - tjänar pengar samtidigt som det är svårt att göra sig av med några

Att träna lönar sig - tar än mer tid av min tid för shopping och sofftid, vilket i sig ofta slutar dyrt med godis osv. Dessutom är det också relativt billigt.

Att laga hemmagjord mat - billigt.

Att cykla - billigt (samtidigt som vi får motion).

I slutändan kan vi komma fram till att ju mer vi gör, desto billigare blir det ;) jag är alltså rätt billig i drift!


Friluftsdag i fjällnora

Plusgrader och strålande sol var det här i Uppsala då vi vaknade igår. Trots ett par vinglas kvällen innan går det inte att en sådan dag inta soffläge. Nej nej, så hoppa i kläderna och bege sig ut.

petter hyrde långfärdsskridskor och själv tog jag såklart skidorna, runt fjällnoras sjö på 11 km. Fantastiskt härligt med klarblåhimmel och fullt med folk, gamla som unga som var lyckliga från magen.

Efter halva sträckan hittade petter, som Fredrik i solsidan, ett korvstånd under motionsrundan ;) var dock tillfälligt slut, så han fick åka vidare.

11km på ovana långfärdsskridskor fick räcka, medan skidrundan fick bli 22 km lång :) en felfri andra stäcka som tog ca 35 minuter! Stolt som en tupp. Hittills är det också årets längsta runda som gjorde att jag nu totalt har 8 mil i spåret!

Kan inte med ord förklara min lycka jag kände igår. Kvalitetstid med underbaraälskade, omgivna av andra lyckliga människor. Att sen dessutom få vara ute och "göra nytta" - underbart! Mera sånnt tack!


Frestande?

Den ser inte god ut, men om man inte äter med ögonen så är det faktiskt helt okej och man stoppar länge på den.

Min omtalade gröt:
-fiberhavregryn
- krossade linfrön
- vatten
- 1st ägg
- blåbär

Koka ihop. Själv äter jag med hallonsylt medan andra också vill ha mjölk.


sådär ja

16 km på skidorna idag och det gick lätt, så lätt. Gårdagens 14 km kändes som 24, medan dagens kändes som hälften. Såklart påverkar väderförhållandena, men framförallt inställning och även kroppen. Igår var kroppen sliten efter en totaltömning både tisdagen och onsdagen. Men efter ännu mer mat och uppladdning igår så hann den återhämta sig till morgonens pass. skönt. Har även gått tillbaka till den frukost jag åt inför fjolårets vasalopp, nämligen fiberhavregrynsgröt med ett rått ägg och blåbär i + en hårdmacka. Det låter inte särskillt gott kanske, men den är betydligt bättre än en havregrynsgröt i micron. BLÄ vilken skillnad. Så från att själv känna sig som en skidstjärna är det nu dags att slå på skidskytte och titta på riktiga sådana.

Skidor = välgörenhet

Det känns som välgörenhet det jag sysslar med. Skidåkningen får mig på ett sådant humör att jag går stolt som en tupp genom dörren, för jag vet att det är emot min innersta vilja. Ändå gör jag det, och det känns så underbart bra. Förstå vilken härlig träningsform. Att varenda gång få ta av sig skidorna hela skakis och inte veta vilken kroppsdel som gjort det bäst det här passet, för att alla har varit lika delaktiga. Framförallt huvudet. Idag blev det 14 km i de igensnöade spåren på sjön i Fjällmora. . Försöker nu få med mig lite medresenärer till söndagens pass då det finns en längsfärdsskidskobana brevid, samt ett fik som vi kan ha picknick i. Jag låter det gro i dem en stund, bakar lite bullar och visar sedan det fina vädret som ska bli så ska ni se att jag har med mig några tappra själar. Så mycket roligare om det finns någon mer där ute. Och bullarna, när ska jag hinna med dem...? Men det fixar sig! Nu dags för torsdagsjobb :) .

Skidtur

Ännu en underbar skidtur!
Jobbar eftermiddag idag så steg upp i tid i morse för att hinna en runda på 17km. Fint gick ju det, men sista kilometrarna gjorde lite ont. Precis som det ska vara. Trevligt att träffa bekanta i spåret också, då måste man ju även ta i lite extra ;)


Så där ja

Oj, här har det hänt grejor sen sist...
Lite får jag nog avvakta med att berätta då ingenting är färdigt ännu.
.
Men första skidmilen är iallafall gjord och den gick bättre än trott. Den tråkiga stakmaskinen verkar ha gjort sitt då jag kände mig hur stark som helst i den rörelsen. Det bet lite lagomt i kinderna då -10 grader inte är detsamma som hemma, utan aningens mer fuktiga och kalla... Men hemma är det iofs mellan -30 och -40 grader, så det skulle nog ändå kännas kallare.
.
Igår blev det en välförtjänt vilodag för kroppen, men något som hjärnan inte alls gillade lika mycket. Så dagens pass blev biceps & rygg i gymmet, samt en kamp i stakmaskinen som tillsammans resulterade i en liten lätt kräkning. Att kräkas är väl något som man egentligen avskyr, men att göra det av matthet var faktiskt rätt härligt. Hade jag varit välnutrierad innan passet hade det inte hänt, men på grund av olika orsaker så var jag inte det idag och något som jag heller inte ville ta hänsyn till då jag skulle träna. Man tränar på ändå. Kroppen säger till när den inte orkar. Det gjorde den och nu efter passet känns det som att jag inte gjort annat än ätit.
.
Provade föresten den här såsen idag:
Denna tillsammans med Kyckling och färskbroccoli som stektes + Bulgur blev succe. Men det är inte för mesar då den är brännande het i munnen.

Vad en tidning kan göra

Fick dubbla nr av fitness magazine i december månad, så jag passade på att ge bort en som en överraskning.

Vips så hade personen provat på nya träningsformer som var hur bra som helst. Som ni förstår så måste ju jag också nu prova dessa och längtar till eftermiddagens pass.

Kul att kunna motivera andra! Extra kul när man själv också blir motiverad ;)


En utmaning eller ej?

Har blivit ställd inför en utmaning. Om jag utesluter de varma härliga hårtängerna, som jag i dagsläget använder dagligen och mer därtill, i en veckas tid, ska petter städa lägenheten varenda dag i en vecka. Är det värt det?

Tyvärr gick det inte göra så att han städade samma dag jag inte använde tängerna, för det trodde han kunde utnyttjas på ett fördelaktigt sätt för mig. Äsch. Men det tål att funderas på.

Hur han kom på det? Vi (jag) städar och städar som att vi hade två hundar med tjock päls som fäller, men det är bara jag och mitt hår som är orsaken. Typ. Petters smulor också. Men vad gör man åt dom? En Vadslagning om att äta flytande?



Då kommer mitt hår se ut nått sånnt här... Men också på heeeelt andra sätt. Huvva.


Upprensning

Som Ett träningspass då man rensar bort gammalt skräp på jobbet! Dags att ta fram alla de 3000 kvm som finns här :)

Just pantat burkar för 974 kr...


Vackert

Vårt bord pryds av 50 st vita tulpaner, vackert! De är fint när gäster lämnar minnen och sovenirer ;) tack!


RSS 2.0