Min målsättning

Ett av alla min mål är att cykla 120 mil innan vätterrundan. Idag har jag precis kommit upp till 90 mil och har därmed 30 mil som ska cyklas på 13 dagar innan det är dags för vila och uppladdning.
.
Men att passera 90-gränsen var fantastiskt - nu längtar jag bara efter 100-gränsen som är planerad att passeras i helgen. Är rätt fullt upp nu på alla plan, så det är med planering och tidiga mornar jag ska fixa det här! Men hade det inte varit för min tydliga målsättning med delmål efter vägen hade jag inte sett framemot varje pass på samma sätt och heller inte trampat det där lilla extra.
.
Nu är det dags att planera den föreläsning jag ska hålla i på torsdag...
.

Tänkvärt

Om man inte vet vart man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram”

– Nalle Puh

.
Att ha en målsättning är a och o för att nå resultat. Vilka är dina mål och hur gör du för att nå dit? När kan du räkna dig som "framme"?

veckans träning v.21

Måndag: Cykling 4 mil
Beachvolleyboll 1h
Tisdag: Cykling 4,5 mil
Onsdag: Gym - triceps, axlar + mage
Torsdag: cykling 3,5 mil
Fredag: VILODAG
Lördag: cykling 6 mil
Söndag: VILODAG
.
Totalt: 8h 20 min
.
En underbar vecka med strålande väder och härliga aktiviteter. Allt från beachvolleyboll, golftur på rangen, fisketurer till en dag på stranden.
.

Vem?!

Vem är detta? Och varför hände det här? Jaa det undrar jag också just nu... I vanlig ordning sliter jag mig i håret efter ett besök hos frissan :P men, det är ju bara hår! Går att förändra eller ta bort :)


Fullkittad?

Nej, långt ifrån. Men än mer än tidigare iaf!

Inhandlade den nya sadeln, glasögon och "farthållare" som jag alltid råkar säga. Men tyvärr var det ingen farthållare jag köpte utan en färddator!

Hur har jag kunnat vara utan det tidigare? Nu får jag ha linserna på plats utan grus eller vatten som sprätter bort dem och även ha koll på min hastighet etc. Perfekt!


En kväll på rangen

Kan se ut såhär...
Som ni förstår så vädrar han bara armhålorna. Det var så klart fotografen som var lyckligast (?) typ. Var nära att barnen på "kalaset" brevid fick lära sig nya Pite-ord, men lyckades lägga knut på tungan.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_203817468.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_203817510.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_203817522.jpg" class="image">


Rättning av tidigare inlägg...

Tål att tilläggas att inget är brutet! Endast en känsla som kan liknas med det.


Slut på skavsår, punkt.

Nu är det slut på blödande skavsår av sadeln! (iallafall under kortare rundor. Tror inte man kan undgå det på vätternrundan...) För en ny sadel är hemlånad och beprövad så nu ska jag aldrig återgå till min gamla!

4,5 mil utan skavsår, utan domnade fötter eller särskillt många lyft med rumpan från sadeln. Underbart. Kanske man kan få bort den ständiga värken från svanskotan också?:)

Cykling är inte utan smärta som ni märker och än har jag inte sagt allt...:P

Det är inte utan ont i:
-svanskotan (känns som nått är trasigt)
- nacken (känns också som spricka i nån kota)
- knäna (började med vänster, men nu även höger)
- rumpan/musen

Så för att få bort några av krämporna åker jag och köper en ny sadel imorrn :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_203647075.jpg" class="image">


En sommardag i maj

En typ av premiärtur kändes det som då armvärmarna och benvärmarna åkte av, och cykelpasset genomfördes i endast shorts och t-shirt! Underbart :) ville inte cykla hemåt utan hittade nya vägar för att förlänga sträckan, tills anton ringde. Det var dags för ännu en premiärtur och denna gång med boll! En volleyboll!!
Så fort att vända cykeln och trampa hemåt för att hinna spela innan jobbet börjar.
.
Tål att meddelas att vi spelade endast i sportBH och "shorts". Och hade det gått hade jag tagit av mig ännu mer... Underbara sommar, du är så välkommen!
.
Mot jobbet!

veckans träning v.20

Måndag: Gym - Axlar & mage
Tisdag: Cykling 3 mil
Gym - Rygg, Biceps & mage
Onsdag: Gym - triceps & mage (05.05)
Torsdag: VILA
Fredag: VILA
Lördag: Löptur 6km + promenad
Söndag: VILA
.
Totalt: 5 timmar
.
Känns som att dessa inlägg kommer varannan dag då veckorna går så otroligt fort!
Men nu äntligen är det dags för en helt vanlig vecka. Inga resor, eller annat som kommer i min väg. Så nu ska det planeras träning
image description

Åker hem, bort, Uppsala

Åt vilket håll vi än åker pekar näsan hem. Men nu har vi precis lämnat vårt riktiga hem, det hem som finns i hjärtat, för att åka mot det hem där våra grejor är. Ungefär så känns det. Ett praktiskt och ett emotionellt hem.

En hemresa som innehållit allt från begravning, tårar och brustna hjärtan till skratt, familj och kärlek.

En uttömning av batterierna och även en kort uppladdning :)


Galenskap eller duktig?

Beroende på vem man frågar får man säkert olika svar. Men 05.05 befann jag mig på gymet för att köra ett pass innan jobbet ;) detta för att kunna åka mot Piteå så fort som möjligt i eftermiddag. För det kändes ju onödigt med en vilodag för det...

Jag gillade det och kommer definitivt göra om det ;)

Man tager vad man haver? Så även med vilken tandkräm som finns i träningsväskan :P tillsammans med ett starkt tuggummi funkar det säkert


Jobba eftermiddag

Visst gillar jag egentligen att jobba tidigt från morgonen för att få eftermiddagen helt fri, tillsammans med min sambo som alltid jobbar förmiddag. Men ibland är det väldigt skönt att jobba eftermiddag...
Då lagar jag alltid någon mat som blir till matlådor, tränar från morgonen, städar och tvättar. Allt medan jag är pigg och fräsch.
Men förutom all nytta man hinner med så hinner jag även vakna framför nyhetsmorgon med gröt och kaffe. Jag hinner duscha lite längre och ibland även locka håret innan jobbet börjar. Lite sånt där som man inte gör om man börjar 06.15. Vardagslyx kan man kalla det och det är ju framförallt i vardagen vi lever.
.
Idag får jag dessutom lägga till ordet PACKA i planeringen, för imorgon efter jobbet bär det av.
.
Nu känner jag att jag BORDE cykla, men usch vad jag inte vill. Jag vill gå in i ett gym och lyfta tunga vikter, inte sitta på mina skavsår som finns på rumpan och heller inte plåga det knä som fått något inflamationsliknande. Men vad gör man om det är enda turen som kan genomföras denna vecka, då är det bara hoppa upp på sadeln och cykla. En bit iallafall.
.
Dags att visa vem som bestämmer, igen. Ungefär som man fick göra uppför denna backe efter 16 mil i benen. (Ser betydligt lättare ut på bild...)

Veckans träning v.19

Måndag: Cykel 4 mil
Tisdag: VILA (åkte till Umeå)
Onsdag: VILA (Umeå)
Torsdag: VILA (åkte hem)
Fredag: VILA
Lördag: Skandisloppet - 16 mil cykling
Söndag: VILA
.
Totalt: 8 timmar 30 minuter
.
Så mycket vila men ändå rätt så många timmar. Men vilan var otroligt bra och användbar inför lördagen, så jag är nöjd med mitt upplägg, men det ser ju så lite ut.
Men nu är det ny vecka och förhoppningsvis lite bättre pli på träningen, trots att en hemresa väntar runt hörnet :)

Mååål - 16mil senare

Jag gjorde det!
Stolt som en tupp kan jag nu meddela att jag cyklade 16 mil genom regn, hagel, blåst och sol. Detta kan inte ha gjort mig svagare i psyket då jag i åtta mil var alldeles blå av köld. Skakade så mycket att tänderna hoppade och var så kall om händerna att jag inte kunde växla eller bromsa. Då kan jag meddela att det var nära att jag skulle bryta. Men en mil till som ledde till en mil till som tog mig tillslut åtta mil där solen plötsligt började visa sig. Bitvis. Samtidigt som det bitvis kom lite regnskurar också, men solen gjorde att man fick upp hoppet och värmen.
.
Förutom att jag genomförde det så känner jag att jag gjorde det bra också. Var pigg och fräsch hela vägen, inga tunga ben eller sura miner, och kunde dela min energi till andra som hade det värre. Sista två milen började känningarna komma, men inte mer än att jag fick sträcka på mig lite och ta nya tag.
.
Sista 200-meterna var något utöver det vanliga då den bestod av en spurt uppför en backe med samma lutning som en slalombacke! Rakt upp! Tur hade jag fortfarande pigga ben så det var bara växla ner och trampa, tillskillnad från många andra som ramlade eller gick av cykeln.
.
Inne i mål glad och nöjd, lite käk på det innan det bara var att sätta sig på cykeln och trampa hemåt igen :P
.
Väl hemma fick jag se hur jag såg ut med grus fulla ansiktet och kläder som såg ut som att vi genomfört gytjebrottning. Samtidigt som hallen blev som en sandlåda då jag klädde av mig fick jag syn på skavsåren på rumpan. Skavsår som är formade som en sadel. Tur man inte kännt något under loppet iaf, men nu är det till att införskaffa en bättre.

Uppladdning igen...

Nu sitter jag här igen och häller i mig vitargo för att orka ta mig runt imorgon. 16 mil, 160 km, 160000 meter! Härliga morgondag vad jag bävar för att du ska komma...!

Hittade bilder på mig sen vasaloppet som peppar mig lite extra till att få känna den underbara känslan då man går i mål :)


Uppdrag slutfört

Sådär, då var det uppdraget slutfört och nu sitter jag igen på flygplatsen...
Trevligt att träffa gamla klasskompisar, vänner och släktingar men nu är det dags att åka hem och göra rätt för mig :)

Det är nog även dags att börja ladda inför lördagen och det 16 mils-lopp jag tagit över huvudet... Vitargo måste inhandlas!


Mot umeå

Så sitter jag på planet, påväg mot Umeå! Älskade älskade Umeå ;)

Imorgon är det dags för föredraget som jag ska hålla och berätta om mig & mitt jobb. Som socker på kakan (vilket jag lyckats trycka i mig också;)) så får jag träffa kära vänner!

Dags att stänga av telefonen! tjiing


Söndagskvalitet

En härlig söndag börjar med en långtur på cykeln medan sambon spelar hockey. Sedan åker vi hem för en god lunch bestående av mexikanska tortillas innan vi packar väskan för en fisketur i det fina vädret. Så här skulle jag lära mig att fiska jerkbait med en fantastisk instuktör. så duktig att han kunde kasta långt långt bort, så långt att han hamnade i en dammövergång där draget fastnade, vilket resulterade i ett knäckt spö... Tur det inte var jag. Efter 5 mins fiske packade vi ihop väskan och tog en promenad längs älven istället...
Hemma tillagade jag fläskfilé m klyftpotatis som vi åt innan vi satte oss och spelade cod. Jepp, även jag var med och spelade och roligt var det, men det kanske jg inte skulle ha erkänt för petter...:P

För er som inte vet vad det är så är det ett krigsspel (typ cs) som vi litade på xboxet med Petters vänner över internet.

En bra söndag som gjort oss laddade för veckan!


Veckans träning v.18

Måndag: Morgonlöpning + hemmagym (Valborg)
Tisdag: planerad Vilodag (1 Maj)
Onsdag: promenad 60min
Torsdag: vilodag...
Fredag: vilodag...
Lördag: Cykling 6 mil
Söndag: Cykling 6 mil
.
Totalt: 6h 40 min
.
Blev en lugnare vecka än planerat, men ibland sker det oundvikliga.
Så trots en tuff vecka som slitit ut en på andra sätt är jag nöjd att jag fått ihop 12 mil cykling.
Den här kommande veckan kommer väl se ungefär likadan ut, då det är långlopp på lördag som jag måste ladda inför för att ens klara att ta mig runt.

Motvind motvind motvind

Efter motvind kommer medvind?!? Oh inte, för efter motvind så vänder vindarna och lyckas möta mig påvägen tillbaka också, såklart. Men desto bättre träning;)

6mil lördag, 6 mil söndag och 4 mil idag. Nu är mina ben helt slut och även ändan (läs musen). Då jag i skrivande stund ser att detta är precis den sträcka jag ska orka cykla sammanhängande på lördag, kan jag inte annat än hoppas på ett brutet ben innan dess.
Vad har jag gett min in på...?


Min kompis träning

Träning är botemedlet som får mig att komma på fötter igen. Den finns där som en räddning. Den är min kompis som stöttar mig när det är tungt och lyfter mig högre när jag redan svävar.
.
Igår fick tårarna rinna i vinden tills de var slut. Då hamnade tankarna på annat och efter en stund kom jag på mig själv med min playback jag körde. Hade nog inte sett helt klok ut om folk hade sett mig, men som tur var befann jag mig långt långt härifrån på obebodd yta. Så när jag kom in igen var jag trött och slut och mina tankar stod stilla samtidigt som leendet hade hittat till mitt ansikte.
.
Så vi provar igen om det funkar lika bra idag. Hoppa i kläderna och bege sig ut på en långtur :)

Går på halvfart...

Sömnen uteblir nätter som dessa och livet känns inte alls gå i samma fart som tidigare. Iofs brukar min fart vara onödigt snabb i vanliga fall, men nu går det inte skynda, göra, hinna och pressa. Nej kroppen vill inte bli pressad och testad, den vill bara vara.

Idag ska jag prova ta mig ut på cykeln, inte just bara för träningensskull utan för att få en stund för mig själv. Kanske få utlopp för känslor, kanske få glömma nuet kanske kanske.

Tidigare grät jag för att jag var självisk, för att jag själv kommer sakna henne ofantligt. Sedan gråter man för släkten, för hur många som har ett hål i hjärtat nu... Nu gråter jag mest för farfar, för hur mycket han kommer sakna henne... Hjärtesorg är otröstlig och svår att handskas med...


Vila i frid lilla farmor

Farmor. Min farmor. Vår farmor.

Ja, vi kallar henne farmor trots de saknade blodsbanden. Men hur viktiga är dom? Det viktiga är den kärlek och den omsorg hon givit oss och den roll hon tog på sig, för oss. Det viktiga är också hur hon lyft farfar, min farfar, vår farfar, och fått honom att skina av glädje. Fått honom att njuta av livet.

Farmor, tacksamhetenskvinna. Tackade för allt och ingenting.  Nu är det vår tur att tacka henne för allt hon gjort och de ljusa minnen hon lämnat. Kanske främst tacka för den tro hon hade. Tron på Gud och en himmel som ger ett fortsatt evigt liv, utan krämpor.  Magnhild, farmor, Vår älskade farmor som för alltid finns i våra hjärtan.  Vila i frid. Tills vi åter möts - Farväl.


Stevia - saft

Stevia, det nya sockret som godkändes i höstas inom eu har nu börjat finnas i allt fler produkter. Detta socker ska vara helt naturligt och utvinnas från plantan stevias blad. Då sötningsmedlet dessutom inte innehåller några kalorier tror jag detta kommer bli en super-hit på marknaden. (själv är jag lite kritisk till produkten till jag fått motbeviset...)

Så för att prova det nya köpte jag en fun light gjord på stevia som helt klart höll måttet. Jag är inget fan av drickor överhuvudtaget, men denna kan jag använda som ingrediens i mina mellanmål med kesella eventuellt :) och kan kanske vara ett alternativ till er som dricker mycket läsk/saft?:)


Härliga vår

För trött för cykling men för fint väder för att vara inne. Då är det bara ta sig ut på en promenad :) härliga vår! 16,6 grader i skuggan och klarblå himmel


En Valborg i Uppsala

Folk sa till mig att det inte går att föreställa sig hur mycket folk det är för en som aldrig varit där, och precis så var det! Jag trodde ställt in mig på det värsta, men det var värre. Som en stor festival & folkfest i HELA stan :) treevligt!
Sen att det var klockrent väder lockade ju ut än fler :)

En trevlig dag/eftermiddag/kväll i goda vänners lag :)


RSS 2.0