Uppesittarkväll

Uppesittarkväll, gott tilltugg och paketöppning. Ja vet, man får egentligen inte, men vi brukar göra så. Nån julklapp kan man få kvällen innan. Kan faktiskt tycka att det är rätt bra, för då har man tid att titta på julklappen och visa sin uppskattning för alla klappar. Sen är det lättare att somna då längtan har dämpats en aning ;)
Så iallafall har det hunnits öppnas endel, så frågan är om det finns några kvar...?
Imorgon är det tidig uppstigning och mer klappöppning under granen innan det serveras gröt och skinkfrukost!
Älskar våra traditioner ;)
.
Hann med ett gympass på Hifton idag också. Biceps och axlar blev det. Trodde jag skulle vara mörkrädd nere i källaren alldeles ensammen i ett stort hus, men musklerna brände så tankarna försvann :)
Klockan har slagit tolv, och det är nu JULAFTON!
Bäst jag lägger mig innan tomten kommer.

Hem ljuva HEM

Hemlängtan har varit stor senaste veckan. Enormt stor. Tänk er själva - Det känns som att man ska åka utomlands, på riktig semester. Få koppla av, äta gott, rå om varandra och bara vara. Det är en fantastisk känsla och man kan inte bärga sig till avresedatumet. Men lägg även på detta - Att få komma HEM, till familjen, släkten, vännerna, byn och staden, allt som ligger en närmast om hjärtat. Jaa, hemlängtan har varit stor.
.
Vi bilade upp, 80 mil är det från Uppsala till Piteå. Ca 21.45 började vi rulla efter en hektisk dag med jobb, packning, städning och rusch för att hinna, och anlände sedan till Hemmingsmark runt 07.30. Så med 6 timmars sömn natten innan steg jag upp 05.45 för att sedan få sluta ögonen 07.45, 26 timmar senare. Så med denna fakta kan ni förstå att bilfärden innehöll allt.
.
Det började med att jag var arg (anledningen är orelevant i sammanhanget) för att sedan återgå till normalläge innan jag njöt av bilfärden och tyckte det var roligt. Petter skötte sig fint och fjäskade lite sådär lagomt för chaffören (mig) så kär hann jag också vara. Sedan blev alla trötta och folk pratade inte lika mycket - så var det mindre roligt. Inte tråkigt, men mindre roligt. Det blev därefter min tur att bekanta mig med tröttheten och jag blev tråkig. Tyst och lite halvbitter. Men om man ändå vägrar att lägga igen ögonen så kommer det... Jepp, då blir man Övertrött.  Tyvärr kan jag inte roa er med att jag började gråta, men jag hann uttrycka att jag ville gråta. Inte över nått särskilt, typ en tjejgrej. Sen kom det roligaste, när man blir så övertrött att man skrattar hysteriskt. Jepp, den fasen hann jag också med. Fick inte luft. Ibland hörde jag inte ens vad som sa, men då fantiserade jag också skrattade jag.
.
Men summan av kardemumman så var det faktiskt en fantastiskt rolig åktur tillsammans med tre underbara karlar :) En lyckad roadtrip!
.
Tillbaka till hemmet...
Att få anlända till mamma och pappas famn som tog emot mig i Skellefteå var underbart. Att sedan kliva genom dörren, känna doften av hem och se allt julbestyr som nu pyntar hemmet var även det underbart. Öppnade kylen och där fanns det juice, alla olika ostar jag saknat och annat som man aldrig själv köper hem, underbart.
Har nu bläddrat i Piteå-tidningen och hunnit prata med mor och far.
.
Även om jag fått cykla hem hade det varit värt det...
.
Nää, nu ser jag bara framemot vad allt den här hemresan har att ge. Hoppas på en fullspäckad, rolig, men även skön vecka här hemma :)
.
.

Nya äventyr

På tåget, påväg mot Stockholm, Malin, teisto och en faaantastisk helg:)
Coca-cola är ett måste, var en tung uppstigning efter "en middag på olearys".


Glögg

.
För att få julkänslan i ett regnigt Uppsala gillar jag att tända ljus, sätta på julmusik och ta en kopp glögg. Då kan den där härliga känslan infinna sig för en liten stund ialla fall. Men efter lite läsning i fitness kanske man ska hitta sig ett annat sätt?;)
image descriptionimage description
.
ÖL - som anses som en kaloririk dryck, innehåller ca 47 kcal/dl
Glögg - Som tillhör julen och (inget vi ska utesluta), innehåller ca 125-200 kcal/dl
Rött vin - innehåller mängder av antioxidanter och, innehåller ca 72 kcal/dl
.
Som tur var dricker vi väl inte lika stora mängder glögg som annan dryck, men fort har man smällt i sig 400 kcal om man tar påfyllning.
Ölen låter kalorisnål, men vem dricker bara 1 dl öl?
Själv tar jag gärna ett extra glas röttvin till jul och menar att det håller mig frisk ;)
.
Lite rolig kuriosa om glöggen som vi snart dricker som nationaldryck (?).
Självklart ska vi unna oss, äta gott och bara må under julen. Det ska då jag iallafall, och ni som inte gör det kommer att gå miste om nått. Men däremot kan man ändå, även fast det är jul, lägga en liten tanke bakom ibland.
.
Julen har inte börjat än, och den pågår heller inte ända "fram till fasta". Vi kan inte stoppa i oss mängder av godis, julbord, efterrätter, (alkohol) m.m. varenda dag - om vi inte är beredda att ta konsekvenserna för det.

10 (7) dagar kvar

Att julen bara är 10 dagar bort gör att julbestyr har påbörjats för många där ute. Här står det dock still, med en början imorgon är tanken. Då ska klappar inhandlas och kakor ska bakas. Hittade ett nytt recept på bownies jag tänkte prova som hade en lite julig touch.
.
Idag är det EN VECKA tills vi kommer hem! HEM HEM HEM Piteå piteå piteå - De rullar fint på min tunga.
.
Då vi som sagt ska bila hela vägen hem, vilket är 80 mil, tänkte jag inspireras av mammas teknik för att underhålla barnen på långa bilfärder. Kaffe ska kokas och saffransbullar ska med för att tysta jobbiga munnar. Lekar ska kommas på för att undvika tjat och möjliggöra att köra ytterligare 10 mil innan stop måste göras. Små klappar ska slås in, som kan underhålla dem en stund och glömma bort den packning de kommer hålla i sitt knä.
Nu är det inte barn som ska åka med, men dom kan vara jobbiga ändå ;)
.
För det kommer inte bli en lätt hemfärd. Carro (corollan min) är en toppen tjej, missförstå mig inte. Men det här med att bli stressad och påskyndad att köra lite fortare gillar hon inte. Då börjar hon skaka och leva om. Sen har hon ett stort hjärta, men inte särskilt stor famn. Så att rymmas fyra stycken med 1,5 veckas packning i den kommer bli tufft.
Men hennes ägare och troföljare gillar hon bestämt och ger därför henne hedersplatsen - bakom ratten. Där ryms det inga extra väskor och påsar att förvara, utan dessa måste försvaras hos passagerarna.
.
Vi ser framemot den här resan ändå konstigt nog, hemlängtan är total!

Träningspaus

I helgen fick jag en febertopp som efter 12h snabbt lämnade min kropp. Men den lämnade kvar snuva och framför allt halsont...
Än har inte halsontet lämnat mig riktigt, så blir vila idag också... Snart en vecka sen jag kunde träna sist...
Aja, Hälsan före!
.
För med halsont får man INTE träna. Inte heller då ena mandeln är svullen och öm.



Snopptest

Var in på Monstermallas blogg och hittade ett roligt test om hur stor snopp man skulle haft om man varit man.
Klicka här och prova.
"Om du hade varit man så hade din snopp varit ungefär 18 Centimeter (cm)"

Hur stor snopp skulle du ha?

Lucia

Att det varit Lucia idag är ingenting som jag egentligen märkt av... Förutom att man fått skriva 13-12-11 eller 11-12-13. I övrigt har det varit jobb på schemat och nu står det plugg, egentligen. MEN, här firar vi Lucia genom att få besök, ett överraskande besök av Hasse (morbror)! Det är ett bra sätt att fira Lucia!
Blir en middag på restaurang och en kopp kaffe i lägenheten :)
.
Jag vet jag nämnt det några gånger, men det kan tilläggas även idag att det är plusgrader här. Grönt på marken och regnet faller ner med jämna mellanrum. Då vet ni. 

Ord som värmer

Hur kan det komma sig att samma ord från olika personer betyder olika mycket? Ett "bra" från en person hör man knappt, medans den andras glömmer man aldrig. Idag var jag med om ett sådant ögonblick då det kändes som att allt stannade upp för den komplimang som komma skulle. Mungiporna gick inte att kontrollera och flög upp till öronen.
.
För komplimanger är svårt. Jag har trott att jag inte gillar dem, då man alltid blir så obekväm då någon säger något snällt. Men det är klart man gillar dem, däremot kanske man bör träna på att ta emot dem. Det är så lätt att ge komplimanger och se fina sidor hos andra, men hos sig själv är det svårare.
.
Ibland, med vissa personer, får man dessutom på något konstigt vis sämre självförtroende och så fort dom kommer i närheten sjunker man. Då är jag inte längre 171 cm utan kommer ner på en ca 165 cm. Sen ger just en sånn person några värmande ord - och vips, jag tror jag är 173 cm nu.

Drömmar

"om du önskar att dina drömmar skall gå i uppfyllelse får du inte sova för länge" - ett ordspråk jag stängt följer, tydligen ;)


Ny mix

I fredags provade jag det, clementiner i Tacos.
Succe. typ. Kan absolut tänka mig att ha det igen, men inte så att det slår bananer i Tacosen.

Citrusfrukter

Julen är snart här och bjuder på en massa läckerheter. Men innan julbordet serveras bjuder årstiden på fantastiska frukter. Har precis ätit upp vår fjärde 1,5 kilos påse med clementiner. Det blir alltså 6 kg (?!) jag lyckats smälla i mig redan och jag som bara ansett att jag frestat smaklökarna efter de bästa clementinerna som ännu inte kommit ut, nämligen dom som kommer i trälåda... Ops. Men vi ska inte glömma att räkna bort allt som flygit omkring här i hemmet också. Så ALLA har inte passerat min magsäck, utan vissa har fått träffa huvuden, taket, väggarna och vissa har blivit vadslagning. De är så vi behandlar mat här hemma, tydligen.
.
Apelsinerna är inte pjåkiga dom heller. Nä fy så goda. Köpte hem en påse med sådana också (som snart är slut) som jag förälskade mig i. Dock är dom lite mer besvärliga att skala, så dom äter man inte liika många av. Men från att ha älskat de vanliga orangea apelsinerna, blev jag bjuden på en blodapelsin igår som jag nu sätter före de vanliga apelsinerna.
.
Jaa, det är tydligt att jag frossar i citrusfrukter nu. Det är en tradition som jag håller fast vid. Blir alltid så här vid juletiden ;)
.
Läste lite rolig kuriosa om Julens läckerheter så som dryck, nötter och choklad. Presenterar det lite närmare jul.

TANITA

När jag började jobba på actic introducerades jag med TANITA vågen. En våg som gör BIA-mätningar, det vill säga mäter kroppens sammansättning av fett, muskler, benmassa, vatten, bukfett, biologiska ålder m.m.
Den ger alltså väldigt intressanta mått, inte bra för den som vill minska i vikt, utan även för den som vill träna och bygga muskler.

Om två veckor är det 2 månader sen jag vägde mig på den för första gången , och då hade jag inte hunnit komma igång med min träning fullt ut eftersom knäna var paj efter lidingöloppet. Men då startade min träning om efter ett uppehåll på ca 2 veckor, och före det var det endast löpträning som gällde. Så musklerna var åsidosatta ett tag.

Nu om två veckor ska en ny mätning göras för att se hur de här två månaderna av träning ca 5-6 dagar i veckan har gjort med min sammansättning av kroppen.
(hoppas på att fettet blivit muskler och därmed nått kilo fler som visas på vågen)

Även om inte det skulle ha förändrats, menar det inte att min kropp inte fått
Någon effekt av träningen, nej. För genom mina anteckningar av styrketräningen och konditionen kan man enkelt utläsa att skillnader har skett.

Återkommer med resultaten.

Först upp och iväg till gymmet. Dags för stakträning och crosstrainer innan mitt arbetsshift börjar :)





LYCKA

Lycka är när en kompetent person som man imponeras av och framförallt inspireras av säger: "WOW! Har du gått Idrottsvetenskap i Umeå? Det måste ju va den bästa... Och ni höll till på Idrottsmedicin och IKSU då? Vet chefen om det?! Du är ju mer kompetent än de flesta här! Du borde ju jobba som personlig tränare också."

WOW säger jag. Det var lycka. Han gjorde min dag. En som verkligen förstod vilken fantastisk utbildning jag gått och vilka kunskaper jag sitter inne på. Trots att han själv är Personlig tränare (+ en massa andra "enklare" utbildningar) säger han att PT, det kan ju vem som helst bli. "1 månad så kan man vara klar, beroende på vilken utbildning. Men du har ju riktig kunskap och kan ju absolut jobba som Personlig tränare också".






Coop levererar

Ica-hjärta som jag har känns det konstigt att handla på något annat. Men ibland får man göra undantag, som senat jag handlade.

Men till min förvåning gick jag därifrån lycklig! Hittade min nya favorit tror jag, nämligen färdiga protioner med olika frukter/bär till mina smoothies. Betydligt billigare också än att köpa alla enskilda förpackningar!

Så nu när jag kommer hem från träningen kastar jag fram en liten påse med 150g frukt och bär som jag mixar med naturell yoghurt, kesella och proteinpulver - klaaart!

Så gott att man längtar en efter träningen :)


Kanske lite kallt iaf?

Hemma skriver alla om snön som kommit.... Här kan man bara ana att det i allafall har varit en kall natt :)

Pigg och glad av klarblå himmel beger jag mig mot gymmet och dess stakmaskin och crosstrainer :)
Blir inget gymmande idag, musklerna skriker från helgens pass -Hääärligt!


the Nike blast

.
Har aldrig tidigare deltagit i något sånnt här event, men det har länge varit en dröm. Nu då Malin skickade den här länken blev jag påmind om en av alla mina träningsdrömmar, och inser vilka möjligheter jag har när jag bor här nere.
Blev otroligt sugen att delta.
.

• 75 gruppträningsklasser

• 62 presentatörer

• Spännande föreläsningar

• Exklusiv NIKE Shop

• PRIS: 2 195 kr, i priset ingår ett par NIKE skor

.

Dock är det för fullbokat för att kunna ha is i magen och önska sig det i julklapp... Men det är ju som sagt en dröm, och de ska man väl prioritera? Och då ingenting annat är inbokat den helgen, än så länge, så kan det väl inte passa bättre? Nää, MALIN kan vi boka det där nu?! ;)

 

 

 

 


Prioriterar annat

Idag skulle en "salstenta" vara gjord och även en hemtenta. Salstentan är gjord, men hemtentan lägger jag åt sidan för en stund för att prioritera annat.

Ibland får man tänka efter och känna vad som är viktigast, och det är inte skolan just nu.

Istället har det blivit mycket sömn i helgen och jag börjar känna mig utvilad :) vilket också medfört att träningen går hur bra som helst.
Blev ett tungt styrkepass igår och ett än tyngre idag, så glad och nöjd är jag :) skakis i ben, axlar och triceps skyndade jag mig hem för att hinna på Petters hockeymatch, och här är jag nu.

Börjar riktigt komma in i de här med att va hockeyfru nu känner jag. Går in, säger bara "petter widmarks" så öppnas porten in till hallen. Det, eller så går man in "vip"-vägen-genom deras Omklädningsrum :P Sedan sätter man sig på platsen, dricker kaffe emellanåt och när matchen är slut ska jag vänta på karln min i bilen.
Har matchen dock gått bra Kan man ha turen att få möta han vid rinken för en puss och kanske en present ;)
Svårare än så är det inte.
Varför har man undvikit dessa hockeypojkar tidigare? Dumt.

Period 3 börjar. Just nu står det 3-2 till wings :)


Pustar ut

Igår kväll fick petter ett röstmeddelande på telefonen där hyresvärden säger att hon vill prata om hyran av lägenheten och elräkningen. Eftersom vi hyr i andra hand hann pulsen gå upp och aningarna om att en utflyttning närmade sig kom...
Men ack så fel, istället ville hon träffas för att skriva ett nytt kontrakt som skulle räcka åtminstone sommaren ut!!:) kanske längre!


Lycka!


Neeeej

Maria H vs Maria W i "Vem vet mest?" var tydligen avgörande för mitt blivande efternamn enligt petter...


Med besvikelse stänger jag av Tvn och far och tränar. Bitter... Men än är inget frieri gjort så går dit stolt över att vara en Häggström :)


RSS 2.0