Veckans träning v.17

Måndag: Löpning 1 mil
. Gym - triceps + mage
Tisdag: Cykling 4 mil
Onsdag: Cykling 5 mil
. Gym - Axlar + mage
Torsdag: Cykling 4 mil
Fredag: Löpning 7 km
. Gym - Ben + mage
Lördag: Gym - Rygg + Biceps
Söndag: Gym - Axlar + Triceps + mage
.
Total tid: 11h 10 minuter
.
En bra träningsvecka som jag dock saknar ett till cykelpass i, fast iofs så blev det ju tre, men hade hoppats på ett helgpass också. Men, så kan det vara. Inget att vara besviken över, för det blev ju trots allt dryga 11 timmar som jag är grymt nöjd med.
Som ni ser blev heller ingen vilodag, men det kör jag imorgon! 1 maj tycker jag passar som ett ypperligt tillfälle att ta en ledig dag då Valborg i Uppsala är rätt stort.
.
Dags att byta löparskorna mot partydojjerna, för en liten morgonlöpning blev det allt ;)

Godmorgon helg!

"Imorgon ska jag sooova!!" lät det igår då jag steg upp 05.09 för att börja jobba klockan 06.15 igår.
Men istället har jag vänt dygnet och började med att vakna just klockan 5, men då kunde jag ju inte stiga upp. Så jag fortsatte sova till klockan slog 08.20, då fick det vara bra. Så nu sitter jag i soffan, urtrött men sugen på att börja den lediga dagen.
.
En härlig känsla att vakna och känna att man inte har tid att ligga i sängen, för idag vill jag bara njuuta av dagen! Vädret bara skriker på att jag ska komma ut och springa, men kroppen säger nej nej nej. Antingen är det för att den fortfarande inte fått vakna eller så kan det också vara så att den är lite sliten efter hård träning de senaste dagarna. Så eventuellt att benen får vila idag för att orka lite mera imorgon. Eventuellt. Det är ju trots allt jag som bestämmer över min kropp och därmed vad den får känna och inte ;)
.
Den fick iallafall lite fredagslyx igår med trerätters och bio (Nått som jag och Petter aldrig varit på tillsammans, förens nu) ;)

Regn, blåst & uppförsbackar

Ungefär så man kan beskriva gårdagens pass med team sportia...

Packade väskan redan på morgonen och tog med cykeln till jobbet för att direkt efter kunna dra till träningen. Hade jag vetat att ett oväder skulle komma hade jag inte gjort detsamma, men ovetandes så laddade jag för det hela dagen. Vid 4 kom regnet och höll i sig, men va tusan, jag hade ju bara mina cykelkläder och därmed blöjbyxor så ett pass inne i gymet var inte aktuellt. Så hoppa i kläderna och trampa på!

Stressad som jag var tänkte jag spara in tid på att inte ta på mig hjälmen, utan ta den under armen (?!?!) men nån sekund sparade jag kanske in. Fast kraschen försenade mig ändå förstås... Jovisst, blev årets första vurpa också. Regn är inte optimalt för dom där smala ospårade däcken... Smack in i asfalten lät det och nu går jag uppskrapad och blå om höft & knä. Tur jag höll hjälmen i handen så jag inte skrapade upp den också ;) typ.

Men idag är det förstås strålande sol, och jag har planerat innepass :)

happ happ alla fredagsfisar, en anstängning idag kör vi! Blir långhelg för många av oss med allt vad det innebär ;)


5 mils cykling

Jajemänsan, 5 mil blev det idag och därmed även en nöjd tjej!
Passet igenom var roligt och utmanande då jag provade på en ny cykelsträcka. Det gick otroligt bra och fick prova att ligga över 40 km/h - coolt! Det är förståss inte ett tempo man kan hålla under en längre tid, men fick medvind i ryggen i en mil och hade en fantastisk väg som gjorde att hastighetsrekord kunde uppnås :)
.
Innan jag drog iväg laddade jag ner en cykelapp (cyclemeter) till telefonen som jag tänkte prova på. Och den visade sig helt klart vara värd de 22kr den kostade. Helt Otrolig! typ så jag inte behöver pulsklockan med GPS som är på gång hem. Men det är klart jag behöver den också ;) Men Appen visar allt jag behöver med tid, sträcka, snitthastighet, topphastighet, grafer över hastigheten, GPS-karta, kalorier osv osv. En app att rekommendera!
.
.
Har bara hunnit testa cykelfunktionen i appen, men den ska även klara löpning & promenader. Så det kan ju vara en rolig app även för er som inte cyklar?
.
När de mexikanska tortillasen smält ner är det bara hoppa i kläderna och iväg för jobb. Idag längtar jag till jobbet då jag har hälsoanalysuppföljning idag med en kund där jag får se vad de här tre månaderna har gett henne! Spännande för oss båda :)

Matförslag?

Den ständiga matfrågan som måste redas ut, varje dag! Så för att underlätta tipsar jag ibland då en briljant ide har poppat upp. Denna gång var det faktiskt inte min ide, utan min käre sambos.
I söndags tillagades en stor kycklingsallad som jag precis tog det sista från. Otroligt skönt att inte behövt laga någon mat varken igår eller idag. Så det är mitt tips för nu. KYCKLINGSALLAD.
.
Våran innehöll:
- Marinerad kyckling
- Pasta
- Isbergssallad
- Tomat
- Gurka
- Äpple
- rödlök
- caschewnötter
- krutonger (tillsätts vid måltid)
- fetaost
.
Nyttigt och Gott som man kan äta hur mycket som helst av. Vi hade ju tippat att de två stora skålarna skulle räcka hela onsdagen också, men icket. Men då vet vi iallafall att vi ätit bra de senaste dagarna ;)

Årets första mil

Är avklarad!!
Då fokus låg på skidåkning årets första kvartal och cykling efter det har löpningen inte varit prioriterad utan sprungit mer sporadiskt som komplement. Men första kompletta milen är gjord och ska nu försöka lägga in den en gång i veckan. Försöka. Finns så mycket man vill göra just nu (träningsmässigt) att det är svårt att välja :P angenämt problem :)

Men sen ska jag inte äta lunch 15 minuter innan nästa gång... Fick fokusera på att hålla bort Kräkreflexerna ...


Veckans träning v.16

Måndag: Hinderbana - Pulstoppar & Styrketräning 75 min
Tisdag: Cykling 100 min (4mil) regn och blåst...
Ondag: Cykling 90 min (4mil)
. Gym - Triceps & Mage 40 min
Torsdag: Cykling team sportia 90 min (3 mil) BLÅST
Fredag: Gym - Axlar, Biceps & Mage 60 min
Lördag: vilodag (jobb)
Söndag: Gym - Rygg 45 min
Totalt: 8h 20 minuter. En vilodag denna vecka, vilket var en mer än kroppen ville. Men ibland är det bra att tvinga sig att inte träna. Det underlättade ju då jag jobbade 18,5 h under helgen också.
.
Cyklingstiden är lite varierande, trots samma sträcka. Detta beror ju mycket på väder och vind... Då det är enorm motvind går det bara inte att cykla i samma takt som man "brukar". Och sen Team Sportia cyklingen är som sagt klungträning då vi är ett stort gäng som cyklar tillsammans, vilket innebär lite lägre tempo och mer teknik. Dessutom blir det att vi stannar nångång under färden och snackar ihop oss osv. Denna vecka var vi över 170 st som genomförde cyklingen i torsdags!! Helt otroligt...
.
Men en bra vecka blev det trots allt. Nu siktar jag dock på att öka träningsfrekvensen lite men trots det behålla kvaliteten i passen. Ny vecka, Nu köör vi! :)

Dåligt väder...

... Kan vara bra väder!
Iallafall när man har så ont i könet av all cykling så det skriker efter vila.
Lägger in en cykelfri dag idag då regnet öser ner och skavsåren ska få läka.

Söker mig in gymets lokal istället efter lunch :)


Team motvind

Fy fanken vilken blåst det var igår eftermiddag och så klart var våran cykeltur planerad att gå ut mot ängarna och de öppna landskapen. Här fick man prova på skillnaden med klungkörning och singelcykling. Usch och fy vad tungt det gick dom gånger man tappade klungan och skulle cykla ikapp... För det är svårt att hålla avståndet, inte för nära och inte för långt bort - för då tar vinden dig och suger dig bakåt...
.
Men lyckades hänga på klungan och bara det gjorde mig nöjd, för igår gick det fort i jämförelse med sist. Syra i benen och hög pulsträning fick jag nu också prova på med snuttan (cykeln).
Missade tyvärr den middagen vi skulle bli bjudna på efteråt för att hockeyfinalen skulle till att avgöras... tyvärr. Försökte återuppleva allt som de tidigare matcherna, då skellefteå vunnit, men det hjälpte inte. Kanske var det inte vi som bringade tur då vi satt i Antons lägenhet, grabbarna åt pizza och drack öl? Men grabbarna lyckades ju få igenom det tre matcher, så dom såg det nog som en vinst ändå :P
.
Hur som, vi var 169 st som cyklade igår! Helt otroligt men ofantligt roligt! Team Sportia gör ett ofantligt jobb att hålla reda på oss alla och anordna allt detta, helt gratis! Hann dessutom få en förfrågan av Magnus Ingessons bror om att vara en av ledarna till skidåkningen i vinter...:P

Parmalindad kycklingfilé i basamicosås

Tillsammans med en rotfruktsblandning innehållande; potatis, palsternacka, morötter och rödlök. MUMS!

Provade något nytt idag och kan meddela att det blev en hit! Smakade som en festmåltid men var enkelt som husmanskost.

- kycklingfilé
- parmaskinka
- oregano
- salt
- peppar
- 2,5 dl havregrädd
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk balsamvinäger
- 2 st vitlöksklyftor

Krydda kycklingen med salt, peppar & oregano. Linda skinkskivorna runt kycklingen och bryn den i en stekpanna. Lägg sedan filéerna i en ugnssäkerform.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond & vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Och rotfruktsblandningen gör ni efter tycke och smak :)


58 dagar kvar...

...till sista utmaningen i den Svenska klassikern. Eller den sista i det första varvet, För som jag berättat tidigare är jag redan anmäld till vansbro, lidingö och vasaloppet igen ;)
Har totalt hunnit cykla tre gånger på de senaste sex dagarna, som tillsammans har gett mig 11,5 mil. Idag blir pass nummer fyra så fort bara lunchen hunnit smälta ner i magen.
.
För att sätta på än mer lite fart anmälde jag mig till ett 15mils lopp här i Uppsala den 12 maj, vilket är om 24 dagar... Huvva. Det närmar sig och jag är inte alls förberedd som man borde. Men det loppet ser jag som ett träningslopp inför vätterrundan där jag får möjligheten att känna hur det känns att sitta på sadeln i X antal timmar, samt köra en länge klungkörning.
.
Det här kan vara min röv ett tag framöver...

Det blommar

Blommorna har börjat slå ut och snart är det grönt och vackert här nere :)


"balkong-häng"

Har man ingen balkong att äta mellanmål på så fixar man en ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522361.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522881.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522881.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522881.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198522881.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_198523066.jpg" class="image">


Veckans träning

Måndag: crosscamp 90 min
Tisdag: cirkel 75 min
Ondag: vilodag (träningsväärk!)
Torsdag: cykling team sportia 90 min (3,5 mil)
Fredag: gym - rygg & biceps
Lördag: vilodag (Örebro)
Söndag: cykling 90 min (4mil)
Promenad 75 min
Gym - triceps & mage

En helt okej träningsvecka tidsmässigt, med till och med två vilodagar! Och resultat och prestationsmässigt var den fantastisk! Men nu är det dags att blicka framåt och planera kommande veckans pass :)


Införskaffat cykel

Min racer cykel är inhandlad och ingen är nöjdare än jag :)
En splånkarns ny hojj med alla dess tillbehör ;) och det var mer tillbehör än vad jag trodde man skulle behöva...

Men nu är den här och dagens pass blev 4 mil. Så två pass gjorda och 7,5 mil cyklade :)


MagasinPuls

s 17 i magasinpuls
image descriptionimage descriptionimage description

Expert?;)

Som ni kanske minns fick jag erbjudandet att besvara läsarnas frågor i ACTICS egna medlemstidning. Igår anlände den och "experten" Maria fick en helsida!!;)

Så stolt och nöjd!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3085992/images/2012/pic_197904756.jpg" class="image">


RSS 2.0