Bikarbonatsbröd m kanel o banan

Vad har hänt, plötsligt älskar jag att laga mat och baka?! Får till och med ibland slå mig på fingrarna och säga, NEJ inte idag! 
 
Förmodligen är det pga att jag stortrivs i vårt nya kök. Alltså det kök som var i den nya lägenheten. Eller så är det bara för att hösten är här och inomhusaktiviteter börjar locka, precis som det brukar göra.
 
Hur som helst så har jag idag bakat ett Bikarbonatsbröd m kanel o banan. Blev ett otroligt saftigt och gott bröd.
Receptet får ni nedan;
 
Till ett bröd:

6 dl dinkelmjöl fullkorn
½ dl linfrön
½ dl solroskärnor
2 dl havregryn/rågflingor
1.5 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
5.5 dl filmjölk (eller 6 dl filmjölk och ingen keso)
0.5 dl naturell keso
1 stor mogen banan (eller två små)
2 msk sirap, ljus eller mörk (Miss av mig, jag tog bara 1 msk - men sött o gott ändå av bananen)

Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, keso, sirap rör runt. Mosa bananen fint med en gaffel (eller kör den i mixern) och häll ned bananmoset i smeten. Rör runt ordentligt och häll sedan ned i en smord och bröad avlång bakform (ca 2 liter). Grädda längst ner i ugnen i ca 1 h på 175 graders ugnsvärme. Låt svalna på galler. 
 

Kommentarer
Postat av: Tovie

Gott! Jag bakade ett liknande här nån dag. Känns lyxigt med hembakt! :)

Ja, snart är jag kanske där jag vill med löpningen!
Kraaam (snart ses vi!!!:)

2012-09-18 @ 20:43:24
Postat av: Mie

Mmmm, det där ser jag fram mot att få smaka! :)

2012-09-19 @ 11:51:42
URL: http://miesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0